Android en iOS: 5 kapot handige To-Do-apps voor je telefoon

Smartphones Sabine Schults 3 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Vergeetachtig zijn we allemaal wel eens, maar met de juiste To-Do-app is dat helemaal niet erg. Ouderwetse papiertjes met wat krabbels erop zijn gewoon niet handig. Ze slingeren overal rond én ze sturen je geen herinneringen. Kom maar door met die kapot handige To-Do-apps voor je telefoon!

Er zitten maar vierentwintig uren in een dag en er zijn zóveel dingen die we willen of zelfs moeten doen. Om orde te scheppen in de chaos die ‘het leven’ heet, kan je smartphone je een handje helpen. WANT-redacteur Sabine Schults zet de handigste To-Do-apps voor je op een rij.

To-Do-apps voor je smartphone

Sommige apps uit dit lijstje kun je ook gebruiken op je pc, zodat je op elk moment toegang hebt tot je taken. De meeste To-Do-apps zijn gelukkig gratis of hebben in elk geval een versie waar je niet voor hoeft te betalen. De functies zijn in dat laatste geval vaak wat minder uitgebreid, maar in de meeste gevallen mag dat de pret niet drukken. Alle apps hieronder zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

#1 Todoist

Heb je een absolute alleskunner nodig, dan is Todoist je grootste vriend. De vormgeving is simpel, maar de app is slimmer dan hij lijkt. Typ je bijvoorbeeld dat de container vrijdagochtend naar buiten moet, dan regelt de app dit voor je. Het is niet nodig om zelf een datum in de vullen. Superhandig! Todoist kan ook nog eens steengoed samenwerken met andere apps, zoals Google Agenda en Slack. De app barst van de functies, maar dat betekent helaas wel dat er ook een prijskaartje aan hangt. Hoewel er een gratis versie beschikbaar is, zijn de handigste functies achter een betaalmuur geplaatst.

Man met smartphone
Wat staat er voor vandaag in de To-Do-app? (Afbeelding: Unsplash)

#2 TickTick

TickTick heeft een handige ingebouwde agenda, waardoor je gemakkelijk kunt zien op welke dag je wat af wil hebben. De tekst in de app is half in het Nederlands en half in het Engels, waardoor het wel een beetje rommelig overkomt. TickTick heeft niet al te veel poespas, vooral niet als je het bij de gratis variant houdt. Met de Premium-versie kun je meer lijstjes en taken aanmaken dan via de gratis versie. Daarnaast kun je de app veel meer naar wens personaliseren met de betaalde versie, bijvoorbeeld door middel van thema’s.

#3 Microsoft To Do

Een app van Microsoft klinkt misschien saai, maar de To-Do-app van het bedrijf ziet er zeer gelikt uit. Je kunt zo veel lijstjes aanmaken als je wil en taken automatisch herhalen. Ook is het mogelijk om een vervaldatum en herinnering instellen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je die ene belangrijke taak vergeet. Door een taak toe te voegen aan ‘Mijn dag’ focus je je op wat je vandaag wil bereiken en regel je wat rust in de chaos. Je wordt niet afgeleid door alle andere taken die je later deze week nog moet doen. De lijstjes zijn ook nog eens gemakkelijk te delen met anderen.

Man met smartphone in handen
Pak de To-Do-list er maar bij! (Afbeelding: Unsplash)

#4 Google Keep

Op de een of andere manier wil Google graag twee To-Do-apps met de wereld delen. Naast Google Tasks is er ook Google Keep. Houd je van simpel en strak, dan is die eerste een goede keuze. Google Keep is naar mijn idee wat frisser en heeft ook de mogelijkheid om wat kleurtjes en plaatjes toe te voegen om de boel wat op te leuken. Door middel van labels kun je orde aanbrengen tussen je verschillende taken. Belangrijke taken kunnen bovenaan worden vastgezet en je kunt herinneringen instellen.

#5 ClickUp

ClickUp is ideaal om te gebruiken als je samenwerkt aan een project, maar stiekem is deze app ook heel handig voor persoonlijk gebruik. Alles wat je van een To-Do-app mag verwachten is aanwezig én zelfs meer. Zo kun je bijvoorbeeld met een ingebouwde timer bijhouden hoe lang je over een taak doet. ClickUp heeft een strakke uitstraling, waardoor je niet snel het overzicht verliest. Er zijn echter wel simpelere apps beschikbaar, die je nog beter gefocust kunnen houden.

Android en iOS: is draadloos opladen slecht voor je batterij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen