Apple introduceert gloednieuwe iPad Pro: krachtigste tot nu toe

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 18 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Apple heeft vandaag, naast de gloednieuwe MacBook Air (2020), ook de gloednieuwe iPad Pro aangekondigd. Het bedrijf uit Cupertino maakt, middels een persbericht, de komst van de nieuwe professionele tablet bekend.

Geruchten omtrent een nieuwe iPad gingen de laatste steeds vaker de ronde. Zo zou deze tablet voorzien zijn van een zelfde camerasysteem als de iPhone 11 Pro-serie en een vernieuwd toetsenbord. Maar van alle geruchten die naar buiten zijn gekomen, welke waren juist?

Daar komen we vandaag achter. Dit is de vernieuwde iPad Pro van Apple!

iPad Pro: krachtiger, gebruiksvriendelijker en strakker

De nieuwe iPad Pro beschikt uiteraard over een hand vol nieuwe elementen. Maar qua display-grootte en keuze veranderd er op dit moment nog weinig. Zoals we gewend zijn komt de nieuwe iPad Pro in twee varianten op de markt: een 11-inch en een 12,9-inch variant. Alleen ditmaal zijn deze wel voorzien van een Liquid Retina-display met ProMotion-technologie. Dit zorgt ervoor dat er een verversingssnelheid van 120 Hz mogelijk is. Kortom: scrollen en gamen gaat soepeler dan ooit tevoren.

Zo draait de vernieuwde iPad Pro op een A12Z Bionic, met een gpu met acht cores. Daar gaat ook een Neural Engine mee gepaard, dat voor machine learning bedoeld is. Ook het bewerken van 4K-video’s en het ontwerpen van 3D-modellen kan makkelijk dankzij deze chip.

De batterij gaat volgens Apple makkelijk tien uur mee en de Wi-Fi verbinding moet sneller zijn.

Herkenbaar camerasysteem

Mensen die graag foto’s willen maken met de iPad Pro, kunnen heerlijk uit de voeten. Het systeem beschikt namelijk over een dual-camerasysteem. Eentje die er overigens net zo uitziet als het systeem van de iPhone 11 Pro. Waarom niet de iPhone 11? Omdat er toch drie cirkels op het camerablok te vinden zijn.

De twee cirkels aan de linkerkant, zijn de camera’s die in de tablet zitten. Dit zijn de 12-megapixel groothoekcamera en de 10 megapixel ultra-wide lens. Die eerste ie bedoeld voor het schieten van foto’s en 4K-video. Die tweede is bedoeld om uit te zoomen, zoals je dat op dit moment ook met de iPhone kan doen.

iPad Pro 2020
Camerasysteem van de iPad Pro (Afbeelding: Apple)

Die derde cirkel is geen camera, maar een sensor. Het gaat om een zogeheten Time-of-Fligh sensor, dat Apple zelf de LiDAR-scanner noemt. Wat je daar precies mee kan doen, legt Apple je zelf het beste uit.

Een scanner die er dus voor gaat zorgen dat Augmentend Reality nog beter tot zijn recht komt.

Vernieuwde Magic Keyboard (inclusief trackpad)

Wie de foto’s van de vernieuwde iPad Pro bekijkt zal zien dat er ook een nieuw toetsenbord te vinden is. Het gaat om een vernieuwde variant van de Magic Keyboard. En deze is uiterst opvallend dankzij de aanwezigheid van het trackpad.

Hiermee is je nieuwe iPad Pro nog meer te gebruiken als laptop. Dankzij iPadOS 13.4 is het bijvoorbeeld mogelijk om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Hierdoor hoef je, als je daar behoefte aan hebt, dus niet ten alle tijden op het scherm te tikken.

iPad Pro 2020
Display (Afbeelding: Apple)

Voor een betere kijkhoek heeft Apple het mogelijk gemaakt om de iPad Pro, in de cover, in een “zwevende stand” te zetten. Hartstikke handig natuurlijk, maar je kan er wel pas vanaf mei dit jaar gebruik van maken. Dan verschijnt dit accessoire pas.

iPad Pro: beschikbaarheid en prijs

De iPad Pro is per direct verkrijgbaar en is in de volgende varianten te koop:

  • 11-inch | Wifi-model voor €899
  • 11-inch | LTE-model voor €1009
  • 12.9- inch | Wifi-model voor €1119
  • 12.9 – inch | LTE-model voor €1229

Mensen die graag aan de slag willen met het Magic Keyboard, die moeten nog even geduld hebben. Deze verschijnt zoals gezegd pas in mei dit jaar. De volgende prijzen gaan daarmee gepaard:

  • 11-inch variant €339
  • 12.9-inch variant €399
iPad Pro 2020
Nieuwe Magic Keyboard (Afbeelding: Apple)

Meer informatie? Check de website van Apple!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen