Apple TV+ tilt Breaking Bad naar de ruimte met gloednieuwe serie

Films & Series Jeroen Kraak 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Breaking Bad– en Better Call Saul-fans, let op! Apple TV+ heeft een flinke slag geslagen. De nieuwste serie van de makers van de twee populaire series komt naar de streamingdienst.

Breaking Bad wordt door veel mensen gezien als de beste serie die ooit is gemaakt. Ook de prequel in de vorm van Better Call Saul is volgens hen zeer geslaagd en kan zeker tippen aan de originele serie. Apple TV+ heeft goed gekeken naar dat succes en de maker binnengehaald voor een nieuw project.

Apple TV+ wil succes van Breaking Bad en Better Call Saul evenaren

Toch wordt deze nieuwe serie wel iets anders dan wat we van de maker gewend zijn. In plaats van het drugsmilieu in Breaking Bad gaan we nu meer de ruimte in. Het wordt namelijk een sci-fi-serie.

Wel zien we een bekend gezicht terug. Een van de rollen in de nieuwe serie is voor Rhea Seehorn, die we al eerder zagen in de Breaking Bad-prequel Better Call Saul.

Aan Variety vertelt de maker van Breaking Bad wat hij precies van plan is met zijn serie op Apple TV+. “Ik zou het zelf lichte science fiction noemen. Het heeft de elementen ervan, maar het wordt vooral leuk en anders.

Ook zien we een ander bekend aspect uit Better Call Saul. De nieuwe Apple TV+-serie speelt zich eveneens af in Albuquerque. Al moet wel opgemerkt worden dat dit een heel ander Albuquerque is dan dat we uit de advocatenserie zijn gewend. Al na de eerste aflevering van de serie verandert die plaats enorm.

Netflix's Better Call Saul scoort opmerkelijk negatief record
Breaking Bad en Better Call Saul maar dan anders. (Afbeelding: Netflix)

Nog even wachten

We moeten echter nog wel even wachten op de nieuwe serie van de Breaking Bad-bedenker, want het filmen begint pas in maart. Daarna is er natuurlijk ook montage en een flinke nabewerking nodig. Het ligt dus voor de hand dat we de nieuwe serie pas ergens in 2025 of zelfs nog later mogen verwachten.

Overigens wordt dit niet de enige serie van de Breaking Bad-bedenker op Apple TV+. Hij heeft in totaal een deal voor twee series. Wellicht gaat die tweede misschien wel de richting uit van Better Call Saul.

Netflix, Apple TV+ en Disney+ worden duur: zo zeg jij je abonnement op diensten op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen