Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat

Films & Series Rik Claessen 8 jul 2024
Leestijd: 4 minuten

Apple TV+ heeft een heleboel topseries. Nu het vakantie is, kun je deze prijswinnaars eindelijk streamen. Deze series mag je niet missen.

(Bijna) vakantie! En dat betekent veel tijd om eindelijk om meer series te bingen. Maar wat als je naar een vakantiebestemming gaat waar het bereik en de wifi je nét even niet meezitten? Je kunt series downloaden, maar wat ons betreft mag je deze series op Apple TV+ niet missen.

Dus begin maar net wat eerder met koffers inpakken, want dan houd je meer tijd over om deze topseries te bekijken. Mogelijk dat de meeste van ons geneigd zijn om voor een goede serie Netflix of HBO Max op te starten; in de zomermaanden zit je het beste bij Apple TV+.

Met deze series op Apple TV+ kom je de zomer door

Apple TV+ is een relatieve laatkomer in streamingsland. Ze laten zich daardoor niet uit het veld slaan en leveren topserie na topserie. Wat ons betreft mag je deze series in de zomer niet missen.

Ted Lasso

Te beginnen met Ted Lasso. Deze comedyserie is misschien wel de beste serie die Apple TV+ op dit moment te bieden heeft. De serie krijgt praktisch alleen maar lovende kritieken. Met goede reden uiteraard.

Deze serie weet goed in te spelen op de lachspieren, maar weet ook te ontroeren. Alle personages hebben diepgang en komen daardoor echt tot leven. Ted Lasso is een American Football-coach die trainer wordt van een Engelse voetbalclub. Hij krijgt te maken met een stel unieke spelers en managers. Hoewel het de bedoeling was dat zijn missie zou mislukken, sluit iedereen hem toch in de arme vanwege zijn open ontwapende houding.

Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat
Ted Lasso is terug. (Afbeelding: Apple)

Sugar

Hoe ziet het leven van een privé detective er uit? Weinig rozengeur en maneschijn. Detective John Sugar, gespeeld door Colin Farrell, windt er geen doekjes om: het leven is hard en meedogenloos. Sugar wordt ingehuurd om de kleindochter van een Hollywoodgigant, en dat zaakje stinkt.

Van Los Angeles tot Tokyo, Sugar neemt je mee in een wervelwind van clues, acties en typische detective momenten. Toch weet de serie het nét wat anders aan te pakken dat de meeste detectiveverhalen. Sugar is een van de origineelste verhalen op Apple TV+ en dus zeker de moeite waard.

Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat
(afbeelding: Apple TV+)

Masters Of The Air

Ga je op vakantie naar Frankrijk of Duitsland? Daar kom je om de haverklap de oorlogsgeschiedenis tegen. Masters Of The Air is dan wellicht wat voor jou. Dit liefdeskind van Tom Hanks en Steven Spielberg is de derde oorlogsserie die de twee samen hebben gemaakt. Na de infanterie uit Band of Brothers en de marine uit The Pacific, speelt Masters of The Air zich af in de bommenwerpers.

De serie werd direct goed ontvangen en weet een emotioneel verhaal te vertellen over de jongens in de bommenwerpers. Bovendien zijn de gevechtsscenes levensecht en zet de bijbehorende soundtrack het hele spektakel extra kracht bij.

De échte helden uit deze bloederige Apple TV+ serie die nog leven
(afbeelding: Apple TV+)

Black Bird

Black Bird is een miniserie over een ooit veelbelovende jonge voetbalster die onverwachts wordt geconfronteerd met beschuldigingen van verdovende middelen die hem naar de gevangenis kunnen sturen. Voetbalster Jimmy wordt gedwongen om een ​​deal te sluiten voor een mogelijk strafvermindering Het addertje onder het gras is dat hij in ruil daarvoor de autoriteiten moet helpen om Larry Hall, een seriemoordenaar, tot een bekentenis te dwingen.

De miniserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en daardoor des te spannender. De charismatische Taron Egerton (Rocketman, Kingsman) heeft de hoofdrol. Apple TV+ weet voor praktisch alle series grote acteurs binnen te hengelen en dat werpt zijn vruchten af. Zeker bij Black Bird.

Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat
(afbeelding: Apple TV+)

Manhunt

Of je nou veel weet van de Amerikaanse geschiedenis of niet: dat president Lincoln vermoord is in een theater is wel reeds bekend. Maar wat gebeurde er daarna? De moordenaar van Lincoln vluchtte weg. Dat is nu precies waar Manhunt over gaat.

In deze Westernachtige serie wordt er fanatiek gejaagd op John Wilkes Booth, de moordenaar van de president. Er ontvouwt zich een diabolisch plot in een Amerika dat nog maar net aan het opkrabbelen is. In Amerika is de serie goed ontvangen, maar ook hier zijn de kritieken lovend. Het laat zien dat je niet eens een overdreven patriot hoeft te zijn om deze geschiedenisdrama te waarderen.

Deze series op Apple TV+ wil je nog zien voordat je op vakantie gaat
(afbeelding: Apple TV+)

Silo

Wie niet genoeg krijgt van de post-apocalyptische verhalen van Fallout en The Last of Us, wil misschien eens Silo proberen. In dit verhaal is de wereld wederom naar de gallemiezen door een nucleare oorlog. De mensheid leeft daardoor in een soort ondergrondse bunkers die veel weg hebben van een graansilo.

Het is een somber en duister verhaal met een intrigerend plot. Apple TV+ laat hiermee zien dat ze ook de wat gruwelijkere verhalen durven te vertellen. Seizoen 1 werd positief ontvangen en seizoen 2 is onderweg. In die tussenperiode kun je perfect genieten van je vakantie.

Sci-fi-serie Silo de nieuwe Apple TV+-hit na Ted Lasso?
(Afbeelding: Apple TV+)

Deze komedies op Apple TV+ zijn meer dan de moeite waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen