Werkt Apple aan een Apple TV met nieuw opvallend design?

Gadgets Jeroen Kraak 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple kwam dit jaar met een nieuwe Apple TV, maar de reacties waren een beetje lauw. Komt het nu met een nieuwe versie.

Het duurde lang tot Apple dit jaar eindelijk met een nieuwe Apple TV op de proppen kwam. Vier jaar duurde het voor de fabrikant om eindelijk de stap naar 4K te maken. Behalve de krachtige A12 Bionic-chip, Wi-Fi 6 en HDMI 2.1 had het gadget niet heel veel meer te bieden ten opzichte van het vorige model. Het was een leuke upgrade maar fans hadden wat meer verwacht, wellicht omdat de vorige versie van het gadget al heel goed was.

Een nieuwe Apple TV?

Nu gaan er geruchten over een nieuwe Apple TV waar de fabrikant aan zou werken. Dat is opvallend nieuws, gezien het vorige model vier jaar op zich liet wachten. Wat bovendien opvalt is dat deze compleet gerestyled gaat worden. Zo zou het nieuwe model een bovenkant van plexiglas krijgen en is deze bovendien kleiner worden. De hoeken worden wat scherper zoals we van de iPhone 13, iPad Pro en Mac kennen. Die plexiglas bovenkant komt niet uit de lucht vallen. Er gaan al geruchten dat de nieuwe Mac mini dezelfde bovenkant krijgt als die van de Apple TV.

Toch moeten we het nieuws wel met een korreltje zout nemen. Deze scoop is afkomstig van iDropNews. Een medium dat nog niet een Apple track-record heeft, zoals bijvoorbeeld een Kuo of Posser wel heeft. Eerder liet Bloomberg’s Mark Gurman al weten dat Apple aan een nieuwe Apple TV zou werken dat wat meer de focus heeft op games. Dit apparaat zou dan een A14X-chip krijgen.

Focus op gaming?

Als je denkt dat dit het gekste gerucht is over de Apple TV, dan heb je mis. Zo ging eerder ook het nieuws rond dat Apple aan een eigen gameconsole zou werken die op de Nintendo Switch zou lijken. Apple zou al in gesprek zijn met verschillende uitgevers waaronder het Assassin’s Creed-maker Ubisoft over het ontwikkelen voor games op het gadget.

L0vetodream kwam eerder al met nieuws dat Apple aan een eigen controller werkt. Dat hoeft niet meteen op een console te slaan, maar kan ook een gadget voor Apple TV worden. Net zoals bijvoorbeeld de Stadia controller van Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen