De Nintendo Switch krijgt concurrentie van… Apple?

Games Mark Hofman 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is immens populair en kan, mede dankzij de Steam Deck, op aardig wat concurrentie rekenen. Niet alleen vanuit de gamewereld, maar blijkbaar ook vanuit een compleet onverwachte hoek.

Een tijdje geleden viel in de wandelgangen de naam van Apple al als één van de bedrijven die het Nintendo moeilijk kan gaan maken. Vandaag meldt een tweede bron zich met een zelfde soort verhaal.

Apple’s Nintendo Switch concurrent

We zien het niet zo snel gebeuren, maar er zijn inmiddels twee bronnen die melden dat Apple zich gaat wagen aan een gameconsole. In mei dit jaar liet een leaker onder de naam Tron al een soortgelijk bericht horen en vandaag komt het nieuws via iDrop News naar buiten. Volgens de nieuwe informatie wordt de A14 Apple TV een console die de concurrentie zal zoeken met de Nintendo Switch.

Dat houdt dus simpelweg in dat Apple met een console komt die je zowel thuis als onderweg kunt gebruiken. Er zal dus wel een soort van hub mee gepaard gaan, zodat je de console op de televisie kunt gebruiken. Exact zoals de Nintendo Switch, dus. Als zal de nieuwe Apple TV, mocht hij in deze vorm verschijnen, wel een groot voordeel met zich meedragen. Volgens de bron is het model in de mogelijkheid om de AR/VR headset, die Apple op de planning heeft staan, te ondersteunen.

Nintendo Switch OLED
Dock brengt extra’s (Afbeelding: Nintendo)

Krachtiger dan Xbox en PlayStation?

Dat het bericht van iDrop News komt, maakt het verhaal wel een beetje twijfelachtig. Het platform heeft tot op heden nog geen reputatie als het op dit soort nieuws aankomt. Wel ligt het dus in lijn met voorgaande informatie wat we over het platform te horen hebben gekregen.

Het enige punt waar we zo onze twijfels bij hebben is het feit dat iDrop meldt dat de Nintendo Switch-variant van Apple, dankzij Apple Silicon, krachtiger zal zijn dan alles wat Sony en Microsoft in 2021 te bieden hebben. Zo ook de Xbox Series X/S en de PlayStation 5. Toch kiest het bedrijf ervoor om het product niet als een Pro-console te zien, maar het puur voor plezier op de markt te willen brengen.

PlayStation 5 games binnenkort gratis te spelen: ook in Nederland?

Mocht Apple daadwerkelijk in staat zijn om de PlayStation 5 en Xbox Series X/S achter zich te laten, dan zal het wel heel opvallend zijn dat het bedrijf uit Cupertino niet de volle potentie van een dergelijk product benut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen