Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 12 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ topman stapt op (vanwege tegenvallende reviews?)

Waar Apple met het speciaal voor Apple TV+ gemaakte See gouden bergen leek te beloven kwam al snel naar voren dat deze fantasyserie een flinke tegenvaller was. Althans, volgens de critici.

Het is nu echter bekend geworden dat Kim Rozenfeld, die tot voor kort verantwoordelijk was voor de programmering van de Apple TV+ content, zijn positie gaat verlaten. Ondanks dat er geen exacte reden hiervoor gegeven werd zou het zomaar kunnen dat het met het bovenstaande feit te maken heeft.

Apple TV+ topman verlaat zijn positie als programmeur

Wat het vertrek van Rozenfeld precies gaat betekenen voor de programmering is niet bekend. Wel is duidelijk dat de series die nu op Apple TV+ te zien zijn volgens de meeste critici absoluut geen hoogvliegers zijn. Zo kreeg ruimtevaartserie For All Mankind redelijke beoordelingen, maar was het volgens recensenten geen memorabele titel. Ook The Morning Show bleek zeer wisselend ontvangen te zijn.

Wel moet gezegd worden dat de kijkers zelf nog vrij positief zijn over de eerdergenoemde Apple TV+ series. Analyst Eric Haggstrom had hier het volgende over te zeggen:

Daarbij werd eerder deze week bekend dat maar liefst 4 Apple TV+ series verlengd zijn voor een tweede seizoen, waaronder het eerdergenoemde See dat zoveel kritiek te voortduren kreeg. Dit impliceert dat er toch redelijk wat animo voor deze titels is.

Disney

Gezien Disney deze week ook een eigen streamingdienst heeft gelanceerd vrezen wij ervoor dat Apple er de komende tijd maar weinig abonnees bij gaat krijgen. Dit omdat Disney wat ons betreft een grote voorsprong heeft, onder andere door het aanbieden van Marvel en Star Wars content.

Meer over de nieuwe streamingdienst van Disney is hier te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!