Aston Martin en Porsche showen nieuwe versie Apple CarPlay

Apps Jeroen Kraak 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Er komt in 2024 een nieuwe versie van Apple CarPlay. Maar hoe ziet die er precies uit? Aston Martin en Porsche geven al een voorproefje.

Al in 2022 kondigde Apple een nieuwe versie aan van CarPlay. In 2024 ziet het vernieuwde systeem dan ook eindelijk het levenslicht in de auto’s.

Om Apple CarPlay optimaal te benutten, werkt het bedrijf samen met verschillende automerken. Twee daarvan zijn Porsche en Aston Martin. In de toekomstige modellen van die auto’s kun je gebruikmaken van het nieuwe infotainmentsysteem. De twee autobouwers geven nu met Apple een preview.

De nieuwe Apple CarPlay in Porsche en Aston Martin

Door de twee merken krijgen we nu een inkijkje in de nieuwe Apple CarPlay. Daarin is te zien dat de interface is aangepast aan de merken, zodat het systeem beter bij de auto past. In de Porsche ziet CarPlay er dus anders uit dan in de Aston Martin.

Maar het blijft niet bij een ander achtergrondje. Het centrale informatiescherm geeft ook andere informatie weer bij Aston Martin. Zo is er bij beide merken een ronde snelheidsmeter en toerenteller, maar geeft de derde cirkel andere informatie weer op beide systemen.
Aston Martin en Porsche showen nieuwe versie Apple CarPlayDe Porsche-versie.
Daarnaast is het waarschijnlijk ook mogelijk om door middel van widgets en apps een eigen uitstraling te creëren.

Nog meer informatie uit de auto zelf

Apple CarPlay heeft natuurlijk een iPhone nodig om goed te functioneren, maar haalt ook zijn informatie uit de auto. Mogelijk gaat dit er ook voor zorgen dat Apple Kaarten meer afgestemd is op de auto. Denk hierbij aan het plannen voor laadstops van elektrische auto’s tijdens de route. Tot nu kan dat via Apple Maps slechts met een enkele elektrische auto.

Maar ook andere informatie van de auto kan via het systeem worden weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning van een auto. Zo weet je precies wanneer je extra lucht in de banden moet doen, meldt Car and Driver.

De merken hebben nog niet gezegd in welke auto’s het nieuwe CarPlay-systeem komt. Mogelijk komt het ook naar andere auto’s aangezien de Volkswagen Group naast Porsche ook nog andere merken bezit.

Geheim prototype laat zien waarom Apple dit grote project stopte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen