Battlefield 2042 maakt elke speler een held met grote verandering

Games Jelle van Es 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De kans is groot dat Battlefield 2042 één van de grote knallers van dit najaar gaat worden. De game is op bepaalde punten een typische Battlefield-titel, maar weet op andere punten juist met de nodige vernieuwing te komen.

Zo gaat de manier waarop classes te werk gaan in Battlefield 2042 anders worden. Ze zijn er nog wel, maar doordat je als specialist aan de slag kunt gaan binnen een class, heb je de mogelijkheid om als elke class de held te spelen.

Iedereen een held in Battlefield 2042

Want door de komst van specialist binnen een class, kan elke soort class de mogelijkheid krijgen om als Medic aan de slag te gaan en ander spelers reviven. Ook gaat het op die manier mogelijk zijn om als specialist je teamgenoten van de broodnodige munitie te voorzien. Op die manier kun je dus gewapend met een sniper-rifle dus alsnog de held van het team worden door de teamgenoten uit de dood te redden. Dit liet de ontwikkelaar weten op zijn eigen blog. Dit gaat dus echt een grote verandering worden in de game en kan voor een compleet andere manier van gameplay zorgen. En daar word ik wel enthousiast van.

Ook is het door deze aanpassing mogelijk om echt je wapen te kiezen in Battlefield 2042. Op die manier kun je dus een rocketlauncher bij je dragen en tegelijkertijd dus de mogelijkheid om spelers te reviven. Ook kun je kiezen welke soort granaat je mee wil nemen of wat voor primair wapen jouw voorkeur heeft. Kortom, je kunt de game echt gaan spelen zoals jij dat wil. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de natuurlijke rolverdeling die nu in de gamereeks is gekomen en zorgt deze vrijheid er vooral voor dat je geen beperkingen meer voelt.

Dit najaar

Het duurt nog wel even voordat we daadwerkelijk met Battlefield 2042 aan de slag kunnen. De game staat gepland voor 22 oktober. Tijdens de E3 hebben we er al wat van gezien, maar tijdens de EA Play van uitgever Electronic Arts in juli moet de game echt goed en duidelijk getoond worden.

Battlefield 2042 toont de eerste echte gameplay met veel chaos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen