Battlefield 2042 onthuld: bekijk de epische trailer hier!

Games Jelle van Es 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de speciale livestream heeft Electronic Arts de game Battlefield 2042 daadwerkelijk uit de doeken gedaan. Zoals eerder al duidelijk werd, speelt de game zich af in de nabije toekomst, zonder dat het bizar futuristisch is.

Tijdens de trailer zagen we verschillende elementen van Battlefield 2042. En wij zetten die graag allemaal op een rij.

Battlefield 2042 onthulling

Het idee van Battlefield 2042 is redelijk bekend. Die core gameplay zal waarschijnlijk wel overeind blijven. Maar met de nieuwe setting is er natuurlijk heel wat anders mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld een soort robotdrone die net als de robots van Bost Dynamics over het slagveld rennen en daar schade toe brengen. Daarnaast hebben we in de onthullingstrailer andere voertuigen gezien zoals een soort moderne TukTuk, een hovercraft, straaljagers, helikopters en nog veel meer. Opvallend is ook de grote tornado die in de trailer werd getoond. Daarmee doelt de ontwikkelaar waarschijnlijk op de gevolgen van de klimaatverandering.

Tegelijkertijd is het wel jammer dat dit alles is dat Electronic Arts laat zien van Battlefield 2042. Ze hypen heel erg lang na de onthulling en uiteindelijk is de video slechts een paar minuten lang. Als je dan meer wil? Dan moet je even wachten. Op 13 juni gaan we namelijk de eerste gameplaybeelden van de game te zien krijgen en wordt meer duidelijk over hoe alles precies werkt. Dat gezegd hebbende ben ik wel blij dat de setting nu duidelijk is. Nadat we twee delen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog voorgeschoteld hebben gekregen, is het wel fijn dat dit nieuwe deel naar de nabije toekomst gaat.

Eind dit jaar komt hij uit

Het is als het goed is de bedoeling dat de game op 22 oktober uitkomt. De game is daarbij met maar liefst 128 man tegelijkertijd te spelen en je hebt de mogelijkheid om de omgeving in de game te slopen. Naast de onthulling op 13 juni is het nu ook al duidelijk dat men op 22 juli tijdens de EA Play Live iets meer van de game gaat laten zien.

Maak kennis met de nieuwe Battlefield: eerste beelden duiken op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen