Jelle van Es
Jelle van Es Games 29 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

De beste PlayStation 5-games van dit moment – juni 2021

Regelmatig kijken wij bij WANT naar de beste PlayStation 5-games. De spelcomputer is nu een paar maanden uit en sindsi die tijd zijn er al heel wat toffe games voor uitgekomen. Wanneer je hem nu nieuw haalt, dan kun je natuurlijk aan de slag met een aantal toffe launchgames die nog altijd gelden als de betere titels. Maar voor onze lijstjes kijken we ook naar de meer recente releases. Dit zijn daarbij vijf absolute topgames.

Beste PlayStation 5-games

1. Ratchet & Clank: Rift Apart

Oké, ik speel gelijk wel een beetje vals in dit lijstje van beste PlayStation 5-games. Ratchet & Clank: Rift Apart is momenteel nog niet te koop. De game verschijnt namelijk op 11 juni. Toch neem ik hem mee, omdat dit simpelweg één van de grootste releases voor de nieuwe spelcomputer is en alle behalve tegenvalt. Door hem te pre-orderen weet je zeker dat je de game op tijd in huis haalt. Het belooft een groots avontuur te worden met een combinatie tussen platform- en actie-elementen. Daarnaast maakt hij gebruik van de kracht die de nieuwe spelcomputer brengt. Al met al een game om echt enthousiast over te worden.

Pre-order hem hier

Ratchet & Clank: Rift Apart
Ratchet & Clank: Rift Apart (Afbeelding: Sony)

2. Final Fantasy VII Remake Intergrade

Als ik het mezelf veroorloof om Ratchet & Clank: Rift Apart in dit lijstje met beste PlayStation 5-games te proppen, dan mag ik eigenlijk hetzelfde doen met Final Fantasy VII Remake Intergrade. Want ook dit is een game waarvoor ik wel durf te stellen dat hij goed wordt. Het is namelijk de volledige ervaring zoals we die eerder al op de PS4 konden beleven, maar dan met de kracht die de nieuwe spelcomputer biedt. Dat betekent dat de game nog soepeler loopt en er beter uit ziet. Bovendien krijg er een nieuw stuk content bij, waarbij je aan de slag kunt gaan met Yuffie. Dat is genoeg reden om hem op je verlanglijstje te zetten. Op 10 juni komt hij uit

Pre-order hem hier

Final Fantasy VII Remake Intergrade
Final Fantasy VII Remake Intergrade (Afbeelding: Square Enix)

3. Returnal

Met Returnal hebben we de eerste game in dit lijstje met beste PlayStation 5-games die je op het moment van schrijven wel kan halen. En het is echt een absolute topgame. Het is een rogue-like game, waarbij je in runs telkens moet proberen om verder te komen in het geheel. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want dit is een game met een heerlijk hoge moeilijkheidsgraad. Daarbij ben je soms al blij dat je de eerste eindbaas in de game kan verslaan. Maar hoe langer je de game speelt, hoe meer je hem begrijpt en kom je telkens verder. Een absolute must-have, zoals je in onze review kan lezen

Scoor hem hier

Returnal PlayStation 5
Returnal (Afbeelding: Housemarque)

4. Resident Evil Village

Resident Evil Village is de volgende titel die ik graag meeneem in dit overzicht met de beste PlayStation 5-games. Het is een titel die ook op andere platformen beschikbaar is. En eerlijk is eerlijk, zelfs op de PlayStation 4 ziet de game er nog altijd lekker uit. Toch heeft de PS5-versie onze voorkeur, omdat die gebruik maakt van nog betere graphics, kortere laadtijden en een stabiele framerate. Dat maakt het griezelavontuur nog net wat fijner. Lees hier onze review.

Scoor hem hier

Resident Evil Village
Resident Evil Village (Afbeelding: Capcom)

5. Yakuza Like a Dragon

De bovenstaande vier games gelden wat mij betreft als absolute must-haves. Yakuza Like a Dragon voor de PlayStation 5 zit daar net even iets onder, maar is nog altijd zeer de moeite waard. De game neemt je mee naar de Japanse stad Yokohama, waar je een groot avontuur beleeft. De game is een mix tussen een serieus verhaal en over de top actie. Daarbij worden de gevechten in een turn-based setting afgewerkt en dat werkt eigenlijk heel erg goed. Het is een game met veel diepgang en variatie en houdt je zodoende vele uren zoet. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Yakuza Like a Dragon PlayStation
Yakuza Like a Dragon (Afbeelding: Sega)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!