Bitcoin lunch: Bitcoin in correctie na recordweekend cryptomarkt

Tech Robert Kroes 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Bitcoin en andere cryptomunten zorgden dit week voor records. Op de eerste Europese handelsdag van 2020 vinden er echter fixe correcties plaats terwijl andere cryptomunten nog steeds flink groeien. Wij bekijken de laatste stand van zaken.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin ziet correctie na nieuwe recordrally, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 24.595,49 ($ 30.76,78) en hoewel dat hoger is dan de Bitcoin-koers tijdens de lunch op nieuwjaarsdag is dat 13,07% lager dan gisteren. Op de rest van de cryptomarkt zien we een wisselend en soms vertekenend beeld. Zo voert Ethereum (ETH) de lijst met stijgers aan met een percentage van 13,37% in één dag, maar dat vertekent, zoals we hierna bespreken. Theta Network (THETA) verliest met 17,02% momenteel het meest, maar ook dat lijkt een correctie na de koerssprongen van vorige week. De live cryptokoersen kun je uiteraard bekijken op Tradeincrypto.com.

Bitcoin in correctie na recordrace

Vrijdagavond zagen we dat de grootste cryptomunt nog onder $ 30.000,- bewoog. Er volgde een bijzonder weekend, waarbij de BTC op zaterdag door de $ 30.000,- schoot. Zondag zette de Bitcoin zelfs een nieuw record zette op $ 34.168. Hiermee ging de groei van de BTC eigenlijk te snel, waardoor de munt in ‘overbought zone’ terecht kwam. Het lijkt erop dat de correctie is ingezet op de Aziatische markt, waar beleggers aan het eind van hun handelsdag massaal winst incasseerden. De meningen of dit een reguliere correctie is, die weer herstelt of dat we het eind van deze bull-rally hebben gezien, zijn verdeeld. Het feit dat de munt vooralsnog de $ 30.000,- verdedigt is daarbij een positief teken.

Koers Ethereum (ETH) vertekent.

Ook de koers van Ethereum (ETH) geeft een vertekend beeld. Op het eerste gezicht lijkt een + van ruim 13% natuurlijk een rendement om van te smullen. Feit is echter dat de munt in de vroege ochtend op Binance een koers van $ 1.173,- noteerde, dus ook hier zette inmiddels een correctie in. Ook hier is de vraag of het een tijdelijke, reguliere correctie betreft of dat we een langere neerwaartse beweging zullen zien. Analisten zien het als positief dat er een rebound kwam rond $ 950,-, waarna de koers weer steeg, maar verwachten dat de munt snel weer boven $ 1.000,- moet komen om bullish te blijven. Zowel voor de Bitcoin als voor Ethereum zien we dus een spannend begin van de week.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen