Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 mrt 2021

WANT Bitcoin lunch: Bitcoin in correctie, hoe kan dat?

Het is weer lunchtijd, dus de hoogste tijd om de prijs van Bitcoin en andere cryptomunten vast te leggen. Ook kijken we naar de redenen waarom de Bitcoin weer corrigeert en wat de plannen van de aankomend SEC-voorzitter met crypto zijn.

We bekijken natuurlijk eerst de actuele prijs van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin toch in correctie, rest van de cryptomarkt ook negatief

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 40.786,89 ($ 49.228,86) en dat is 4,31% lager dan gisteren. Daarmee was onze, nog steeds actuele, waarschuwing op zijn plaats.

De rest van de cryptomarkt is ook in correctie. Uitzonderingen zijn te vinden in de Defi-sector. Grootste stijger is Theta Network (THETA), dat een plus van 10,52% in 24 uur noteert. Grootste daler is Nem (XEM), dat 7,11% verloor.

Waarom daalt de Bitcoin (en Ethereum)?

De correctie van de Bitcoin en andere cryptomunten die we vandaag zien, komt voor sommigen onverwacht. Op basis van statistieken is er echter wel een verklaring te vinden. Zowel het volume als de transactievergoedingen dalen al een aantal dagen. Dit is volgens analisten een indicator van tanende interesse. De toestroom van institutionele investeerders zou deze beweging compenseren. Na de waarschuwing van gisteren is dit wel een tweede fundamentele factor die indiceert dat de bull-run iets minder hard gaat dan sommigen denken.

Wat zijn de plannen van de genomineerde SEC-voorzitter Gary Gensler

Gary Gensler is door Joe Biden voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder op beurs- en effectenhandel, de SEC. Als onderdeel van zijn benoeming vond een verhoor door de Senate Banking Committee plaats. Tijdens deze ondervraging werd hij ook bevraagd over de crypto-plannen die hij voor de SEC heeft. Het komt erop neer dat hij nu les geeft aan de MIT over deze nieuwe betaaltechnologieën.

Op basis daarvan is hij ervan overtuigd dat de SEC de weg bieden om meer ruimte voor innovatie met crypto te genereren. Wel plaatst hij twee kanttekeningen. Ten eerste wil hij verzekeren dat de markt vrij wordt van fraude en manipulatie. Ten tweede vraagt hij zich af in hoeverre de SEC verantwoordelijkheid moet delen met de CFTC en het Amerikaanse congres.

Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe beoogd voorzitter positief tegen crypto-ontwikkelingen aankijkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: Bitcoin in correctie, hoe kan dat?
Sluiten