WANT Bitcoin update: tik Bitcoin, waarom? Hoe is het met de bull rally?

Tech Robert Kroes 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn we alweer in de middag van de Europese handelsdag op de financiële markten. We bekijken uiteraard de prijs van de Bitcoin, die herstelt van een stevige tik. Ook bekijken we de prijzen van andere cryptomunten. Daarnaast vragen we ons af waar die tik vandaan kwam en wat dit betekent voor de bull rally.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin herstelt van stevige tik in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 46.385,01 ($ 55.158,-) en dat is 3,60% lager dan gisterenmiddag. Toch vertekent dat beeld, want de munt herstelt juist van een stevige tik. Hier komen we hierna uitgebreid op terug.

Ook de rest van de cryptomarkt is in mineur. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat 10,87% verliest in 24 uur. Er zijn echter twee opvallende uitzonderingen. Dit zijn Iota (MIOTA) en Theta Network (THETA), die met respectievelijk + 16,07% en + 16,55% hun winst in dubbele cijfers schrijven. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle cryptoprijzen live bekijken.

Bitcoin krijgt stevige tik door te snelle groei

De Bitcoin leidt dus een verlies, maar dat beeld vertekend. De prijs noteerde vanmorgen namelijk nog een koers van $ 53.000,- en is dus eigenlijk alweer aan het herstellen. Deze tik kwam volgens analisten doordat de Bitcoin een ‘overbought’ status bereikte. Daarnaast steeg de Dollar ten opzichte van de Turkse Lira, die maandag crashte. Daarmee wordt de inflatie lager en dit is ongunstig voor het gebruik van Bitcoin als ‘veilige haven’.  Verder lijkt de tech-rally op Wall Street, die correlatie met de Bitcoin vertoont, voorbij. Ook de goudmarkt noteerde een verlies.

Daarnaast blijkt dat de vraag van institutionele investeerders in de afgelopen week met 60% daalde. On-chain analyses brachten het kantelpunt in het sentiment goed in kaart. Hoe On-chain analyses kunnen helpen bij succesvol traden in veranderende omstandigheden legden onze collega’s van Tradeincrypto.com eerder uit in deze bijdrage. Ook de vraag naar andere Bitcoin-gerelateerde producten daalde snel.

Wat betekent dit voor de bull-rally?

Het herstel van de koers verraadt al dat de markt sterk is en dat het bullish patroon niet doorbroken lijkt. Dit bevestigen diverse analyses. Zo deelt Goldman Sachs een analyse dat 41% van hun klanten al met cryptomunten bezig is. Daarnaast verwacht 61% van de ondervraagden dat de prijs van Bitcoin in het komende jaar sterk stijgt.

Ook andere analisten zien na deze correctie weer een sterk vervolg van de bull-run.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen