WANT Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt, whales en meer koopsignalen

Tech Robert Kroes 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Europese financiële markten zijn weer op weg naar de lunch. Voor ons een mooi moment om de prijs van de Bitcoin en prijzen van top 255 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast kijken we naar een opvallende whalestransactie en zien we meer koopsignalen.

We beginnen, zoals gebruikelijk, met de prijs van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten:

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 48..802,65 ($ 58.00,13). Daarmee stijgt de koers 3,35% ten opzichte van gisteren. Toch is deze lager dan afgelopen vrijdagmiddag en dus kunnen we stellen dat de munt uit de weekenddip is.

Dit geldt voor de hele cryptomarkt. De top 25 cryptomunten laat op de Filecoin (FILE), die 1,2228% verliest, na alleen groene cijfers zien. De sterkste stijger is Theta Network (THETA), dat in 24 uur 18,69% winst boekt. Dit is, zoals je in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com kunt zien, niet de enige cryptomunt die de winst in dubbele cijfers schrijft.

Opmerkelijke transactie van Bitcoin whale

De Europese handelsdag begon met een opmerkelijke whale transactie. In een transactie verplaatste de whale een waarde van liefst $ 125 miljoen dollar. De markt reageerde aanvankelijk negatief en er was met een daling van 2,67% zelfs sprake van een flash crash. Zoals we aan de actuele prijs zien was deze schokgolf van korte duur en herstelde de Bitcoin prijs snel.

Koopsignalen duiden een verdere prijsstijging

Het snelle herstel is te verklaren door het feit dat de markt koopsignalen afgeeft. Op basis van de Fibonacci-analyse zien we dat er een sterke supportzone ligt tussen $ 54.000,- en $ 56.000,-. Aan de andere kant zien we dat de prijs van Bitcoin moeite heeft om boven het vorige koersrecord van $ 68.128,- uit te komen. Dit betekent dat de positieve signalen, die je in deze technische analyse en grafieken ziet, niet zonder meer tot een koersrecord zullen leiden.

Om de kans op prijsstijgingen te verzilveren is het belangrijk dat de koers boven de groene supportlijn blijft die wordt gevormd door het voortschrijdend gemiddelde over 21 dagen (de groene lijn in de grafiek). Als je meer wilt weten over het voortschrijdend gemiddelde in relatie tot de Bitcoin prijs kan je daar in dit achtergrondartikel op Tradeincrypto.com meer over lezen.

Als je benieuwd bent naar de verwachtingen voor Bitcoin en de overige top 25 cryptomunten voor de komende week kun je natuurlijk altijd onze wekelijkse koersverwachting bekijken. Deze publiceren wij elke zaterdag.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen