Bitcoin lunch break: Bitcoin weer record in bull markt + 2 aparte verhalen

Tech Robert Kroes 7 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. De vraag is natuurlijk hoe de Bitcoin en cryptomarkt ervoor staan. Verder bekijken we twee bijzondere verhalen van Bitcoin bezitters, zoals het hoort met een lach en een traan.

Uiteraard beginnen we met de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin zet weer record in exploderende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 30.339,25 ($ 37.373,16) en dat is 8,49% hoger dan de koers van gisteren rond deze tijd (al publiceerden we gisteren iets later). Hiermee zet de Bitcoin weer een nieuw record, maar omdat de koers nog steeds stijgende is noteren we nog geen nieuwe all-time-high. Zo’n dag zonder verliezers van Bitcoin maakt de stemming zoet en dat zien we in een exploderende cryptomarkt. Grootste stijger is de Ripple (XRP), dat liefst 32,67 terugverdient in 24 uur. Alleen de nieuwste cryptomunten in de top 25 verliezen. Theta Networks (THETA) spant de kroon met een verlies van 7,37%. Uiteraard zijn de live cryptokoersen en de BTC-recordrally 24 uur per dag te volgen op de site van Tradeincrypto.com. Bij zulke snelle koersstijgingen komen er ook vaak sterke verhalen los.

Hele dure kerst voor Bitcoin verliezer

Tijdens de kerst kreeg een onfortuinlijke gebruiker van Reddit een nieuwe computer. Natuurlijk een mooie gelegenheid op tijdens de feestdagen alle bestanden over te zetten van de oude computer. Dat ging voortvarend, dus nadat het klusje geklaard was heeft hij de harde schijf van zijn oude PC een diepe reset gegeven, waarmee alle data overschreven werden.

Vol goede moed wilde hij inloggen op zijn digitale wallet toen bleek dat de paswoorden niet klopten. Hierdoor kon hij niet meer in de wallet. Hij had wel een seed phrase, maar deze had hij ook digitaal encrypted (beveiligd) opgeslagen op de oude computer. Er zijn dus weer een aantal Bitcoins voorgoed verloren gegaan. De schade? Bijna $ 100.000,-.

Gelukkige miner tript al 8 jaar door koersrecords

Een andere Bitcoin liefhebber is heel wat enthousiaster over de grootste cryptomunt. Deze gelukkige was in 2012 op zoek om via Darkweb synthetische drugs te kopen. Hij kwam terecht op de, inmiddels gesloten, legendarische Silk Road site waar hij Bitcoin nodig had om zijn verboden vruchten te kopen. Toen hij zich in het white paper verdiepte begon hij meer interesse te krijgen in de technologie achter de digitale munt en besloot hij te gaan minen. Ondanks protesten van zijn vrouw zette hij door tot het te duur werd om met zijn netwerk genoeg Bitcoin te minen.

Inmiddels had hij echter duizenden Bitcoins gemined. Nadat hij bij een koers van $ 900,- 3000 BTC verkocht had voor een nieuw huis besloot hij zijn resterende Bitcoins te houden.

In 2017 gaf hij (voor de recordrally) een interview waarin hij aangaf dat hij de rest van zijn leven met zijn gezin stil kon genieten. Dit wilde hij echter niet omdat hij begin 2017 dacht dat de munt in 10 jaar tijd wel eens een koers van $ 20.000,- zou kunnen bereiken. Inmiddels weten we beter en kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe deze investeerder inmiddels alleen nog high wordt van de rendementen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen