Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto dalen licht, wat nu? Cardano populair

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Voor ons het moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te analyseren. Ook bekijken we hoe Bitcoin reageert op het koersrecord van gisteren. Daarnaast zien we hoe Cardano (ADA) enorm populair blijft.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten in lichte correctie

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 41.967,59 ($ 49.311,69). Dit is 1,63% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

De rest van de cryptomarkt vertoont een wisselend beeld. Er zijn zeker nog stijgende koersen. Terra (LUNA) stijgt met 18,33% het snelst. Aan de andere kant zien we ook hoe er een correctie plaats vindt. Het aantal koersen dat verliest neemt namelijk toe. Grootste daler is Dogecoin (DOGE), dat 2,84% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle cryptoprijzen live bekijken.

Hoe staat de Bitcoin ervoor an de rally van gisteren?

Nadat de munt gisteren voor het eerst sinds maanden weer boven de $ 50.000,- kwam zagen we een kleine terugval in de koers en die duurt vandaag voort. Is dit iets om ons zorgen over te maken? Volgens deze video-analyse valt dat allemaal erg mee. Dit hangt met name samen met de vraag in hoeverre beleggers naar de Bitcoin zullen trekken als bescherming tegen inflatie.

De markt kijkt wel met enige reserve naar een transactie op cryptobeurs Huobi. Hier verhuisde men vanuit een private wallet 15.000 Bitcoin naar de beurs en dat is vaak een teken dat men wil verkopen. Een dergelijk groot aanbod kan een tijdelijke dip in prijzen veroorzaken.

Cardano (ADA) blijft populair, hoe ver gaat de koers?

De interesse in Cardano (ADA) blijft toenemen. Gisteren zagen we al een nieuw koersrecord. Waar je normaal een terugval verwacht is dit bij Cardano (ADA) niet aan de orde, want inmiddels stijgt de koers naar nieuwe records en lijkt de koers hard op weg naar $ 3,-. De bekende crypto-analist en YouTube influencer Lark Davis gaat in een analyse dieper in op de ontwikkelingen rond Cardano (ADA) en is meer dan bullish. Dit heeft alles te maken met de komende Alonzo hard fork. Hij verwacht dat Cardano (ADA) wel eens Ethereum (ETH) van de plek als tweede cryptomunt kan verstoten. In een uitgebreide YouTube video analyseert hij de ontwikkelingen en voorspelt hij dat de munt wel eens 100 maal zo groot kan worden.

In de YouTube video gaat hij in op een aantal analyses die hij eerder deelde in een Twitter-draad. Deze kun je hier lezen.

Achteraf blijkt het koersdoel uit onze meest recente investeringstips dus nog voorzichtig te zijn geweest.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!