Bitcoin en Crypto koersverwachting week 34: analyses en koersniveau’s

Tech Robert Kroes 23 aug 2021
Leestijd: 7 minuten

Het is weer maandag, dus tijd voor de crypto koersverwachting. Wat verwachten we deze week van de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Naar welk evenement kijkt de markt uit? Je leest het in onze crypto koersverwachting.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, bekijken we of onze verwachting van vorige week uitgekomen is. Daarna bekijken we de actuele prijzen. Vervolgens maken we op basis van fundamentele factoren, technische trendanalyses en oscillatoren een inschatting over de prijsontwikkeling van cryptomunten voor de volgende week. Dit doen we eerst voor de Bitcoin en daarna voor de andere cryptomunten uit de top 25. Daarmee is onze crypto koersverwachting compleet.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen de week negatief en we zagen fikse prijsdalingen voor de Bitcoin. Op dinsdag meldden we echter dat er koersexplosies onderweg waren. Dat bleek, want een dag later kwamen de prijzen tot rust en weer een dag later begon de Bitcoin-koers te stijgen. Zo gingen we positief het weekend in. Daarbij zagen we dat de Nederlandse analist PlanB zeer positief gestemd is voor Bitcoin koers voor de rest van het jaar. Ondanks de stroeve start kwam onze verwachting voor een positieve week voor de Bitcoin uit. De grootste cryptomunt noteert een winst van 6,75%.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zette de positieve prijsontwikkeling door. Ook vanmorgen begon de grootste cryptomunt sterk aan de nieuwe week. Voor het eerst sinds 15 mei ligt de koers weer boven de $ 50.000,-!

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 42.947,30 ($ 50,318,97). Dit is 2,15% hoger dan gisteren en ook ruim hoger dan afgelopen vrijdag. Uiteraard kun je de live Bitcoin prijs 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

We beginnen dus op een spannend moment aan de nieuwe crypto koersverwachting.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 34

Om de Bitcoin koersverwachting zo nauwkeurig mogelijk in te schatten bekijken we eerst de fundamentele factoren die de aankomende week een rol kunnen spelen. Daarna proberen we deze verder te duiden door technische trendanalyses en oscillatoren om zo tot een eindconclusie te komen.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 34

Wie door de vakantietijd een stille week verwacht komt bedrogen uit. Weliswaar zien we een korte crypto-agenda, maar op de algemene economische kalender zijn alle ogen gericht op donderdag. Dan begint namelijk de 3-daagse Jackson Hall conferentie. Hier komen op uitnodiging van de FED van de staat Kansas veel FED-leden, ministers van financiën en andere topbestuurders op monetair gebied bijeen.

Men verwacht dat de FED daar gaat aankondigen of zij haar steunpakket voor de financiële markten (het opkopen van staatsobligaties) dit jaar gaat afbouwen of niet. Ook is men benieuwd naar de verwachtingen omtrent inflatie. Analisten zijn ervan overtuigd dat iedere beslissing invloed zal hebben op de financiële markten en daarmee dus ook op de Bitcoin. Ieder nieuwtje zal gedeeld worden en vrijdag houdt FED-voorzitter Powell een persconferentie waarin sowieso duidelijkheid verwacht wordt.

Omdat op deze laatste vrijdag van de maand ook de maandopties voor de Bitcoin vervallen verwachten we dus een spannend einde van de week dat onderstaande analyses kan beïnvloeden. Het is dus zeker geen luxe om je voor te bereiden op handelen in een onzekere, snel wisselende markt.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 34

De technische trendanalyses voor de Bitcoin geven een sterk koopsignaal aan, terwijl de oscillatoren een neutraal signaal geven en wijken dus niet af van vorige week. Voor de rest van de week zien we de koopsignalen eerst groeien naar sterke koopsignalen om daarna weer terug te veren naar gewone koopsignalen.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin

Alle signalen staan dus weer op groen om er een week met fikse prijsstijgingen van te maken. Wel zijn er 3 factoren om rekening mee te houden:

 • We weten nog niet of de Bitcoin boven de $ 50.000,- zal blijven. Op basis van eerdere koersbewegingen valt een korte correctie, gevolgd door een nieuwe aanval niet uit te sluiten;
 • Door de grote koerssprong in het weekend is een zogeheten koersgat ontstaan. De markt heeft de neiging die koersgaten te dichten. Als dit gebeurt steunt dit de gedachte dat er een correctie en nieuwe aanval zal volgen. Meer over het koersgat kun je hier lezen bij onze collega’s van Tradeincrypto.com.
 • De Jackson Hall conferentie hangt boven de markt en deze zal zeker invloed hebben op de koers van de Bitcoin. Later in de week gaan we daar uiteraard dieper op in.

Alles overziend handhaven wij (uiteraard met slag om de arm over Jacksonville Hall) onze verwachting voor een neutrale tot positieve week.

Uiteraard is de vraag of de andere cryptomunten uit de top 25 er net zo gunstig voorstaan.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook voor de crypto koersverwachting van de top 25 cryptomunten maken we ons via een terugblik op vorige week en de actuele stand van zaken op voor de te verwachten prijsontwikkelingen in de komende week.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week verwachtten we een positieve week voor de top 25 cryptomunten. Deze verwachting bleek voor het overgrote deel te kloppen. Een aantal cryptomunten leed verlies. Dit waren:

 • Ripple (XRP) met 0,04%
 • Dogecoin (DOGE) met 5,60%
 • UniSwap (UNI) met 5,91%
 • Bitcoin Cash (BCH) met 2,20%
 • ChainLink (LINK) met 3,98%
 • Stellar (XLM) met 3,92%
 • Ethereum Classic (ETC) met 6,75%
 • VeChain (VET) met 4,65% en
 • Theta Network (THETA) met 6,69%.

De overige cryptomunten maakten winst. De drie grootste stijgers waren:

 • Terra (LUNA) met 31,43%
 • Cardano (ADA) met 30,26% en
 • Solana (SOL) met 17,64%

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment profiteren nagenoeg alle cryptomunten mee van de positieve stemming door de stijgende Bitcoin. Uitzondering op de regel is Solana (SOL), dat 4,83% verliest. Grootste stijger is nieuwkomer Avalanche (AVAX), dat een plus van 10,58% noteert in 24 uur. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Daarmee is het de hoogste tijd om te analyseren of we deze prijsstijgingen voor de komende week kunnen blijven verwachten.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook hier bekijken we eerst de fundamentele factoren voor de top 25 cryptomunten, waarna we deze met een technische trendanalyse en oscillatoren-analyse proberen te duiden.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 34

Op de cryptokalender zien we deze week twee evenementen die van invloed kunnen zijn. Zo krijgt Cardano (ADA) op 25 augustus haar listing op BITPoint. Verder houdt men op 26 augustus vanaf 15 uur (Nederlandse tijd) de Super Crypto Conference, waarbij met name de blockchain en crypto-ontwikkeling in Azië centraal staat. Nieuws van deze conferentie, die virtueel is, kan de markt beïnvloeden.

Daarnaast hebben we natuurlijk rekening te houden met de Jackson Hall conference en de vaste fundamentele factoren: de twitterduim van Elon Musk, de correlatie met de Bitcoin en de procedure tussen Ripple (XRP) en SEC.

Met die kennis in het achterhoofd wordt het tijd voor de technische analyses.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 34

De oscillatoren geven deze week op 3 uitzonderingen na neutrale signalen. Deze 3 uitzonderingen zijn allemaal verkoopsignalen en gelden voor:

 • Cardano (ADA)
 • Polygon (MATIC) en
 • InternetComputer (ICP).

De technische trendanalyses zijn positiever en geven uitsluitend sterke verkoopsignalen voor de top 25 cryptomunten met één uitzondering. InternetComputer (ICP) krijgt een gewoon koopsignaal. Daarmee zien we de verkoopsignalen op basis van de oscillatoren dus niet bevestigd.

Onze crypto koersverwachting voor week 34

Op de mogelijke effecten van de Jackson Hall conference na volgen we dus de positieve verwachting die we op basis van de analyses mogen hebben.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen