Bitcoin en Crypto koersverwachting week 33: analyses en koersniveau’s

Tech Robert Kroes 16 aug 2021
Leestijd: 6 minuten

Zoals je misschien gewend bent is het ook deze maandag weer tijd voor de Bitcoin en crypto koersverwachting. Wat kunnen we de  komende week verwachten van de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Wij onderzoeken en analyseren het voor je in onze crypto koersverwachting.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de Bitcoin koersverwachting. Aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, doen we een reality check. Klopten de verwachtingen? Daarna bekijken we de actuele prijs van de Bitcoin en de fundamentele factoren die de Bitcoin prijs de komende week kunnen beïnvloeden. Tot slot proberen we deze verwachtingen te kleuren aan de hand van technische trendanalyses en oscillatoren.

Als we deze stappen doorlopen hebben kennen de we Bitcoin koersverwachting voor de komende week. Daarna herhalen we deze stappen voor de andere cryptomunten uit de top 25, zodat jouw crypto koersverwachting compleet is. We zijn benieuwd. Jij ook?

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

In onze Bitcoin koersverwachting van vorige week voorzagen we een positieve week voor de Bitcoin prijs en die verwachting kwam uit. De week begon direct met koersstijgingen door goed nieuws. Vervolgens zagen we hoe de Bitcoin verder steeg. Dit leidde tot bijzonder positieve koersverwachtingen. Op woensdag en donderdag zagen we dat de koersstijgingen even geremd werden, maar de oorzaken waren verklaarbaar. Daarom was de correctie van korte duur en speculeerde men bij het ingaan van het weekend weer op een nieuw koersrecord voor de Bitcoin.

De actuele Bitcoin prijs

Het weekend verliep wat minder positief. Zaterdag daalden de koers om na een kort herstel op zondag nog wat verder te dalen. Echt spannend werd het niet en inmiddels zien we weer een stijgende lijn. De week is positief begonnen. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 40.185,42 ($ 47.403,77). Dit is 3,33% hoger dan gisteren en nog slechts iets onder de koers die vrijdag bij het sluiten van de Amerikaanse markt op het bord stond. Op de website van Tradeincrypto.com kun je overigens de hele week de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen.

Kortom, de kansen liggen weer open voor de komende week…

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 33

Of de grootste cryptomunt die kansen gaat benutten proberen we nu te analyseren. We bekijken eerst de fundamentele factoren, waarna we de Bitcoin koersverwachting compleet maken met technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 33

In verband met vakantietijd is het stil op de economische kalender. We zien dan ook, afgezien van de reguliere publicaties geen bijzonderheden. Ook de cryptokalender laat geen bijzondere evenementen zien. Wel zien we dat de dollar zwak staat en dat investeerders zich daarom warm lopen om weer bescherming tegen inflatie te zoeken bij de Bitcoin en andere cryptomunten. Daartegenover staat dat de Fear&Greed index bijzonder hoog staat.

We zullen ons dus tot de technische analyses moeten wenden als we wat meer richting willen krijgen.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 33

Op basis van de technische trendanalyses zien we voor de komende week een sterk koopsignaal. De oscillatoren geven een neutraal signaal aan. Als we deze gegevens combineren zien we voor de hele week een koopsignaal, waarbij de sterkste signalen voor vandaag genoteerd staan.

Het zal voor beleggers vooral de vraag zijn of de Bitcoin na eerdere mislukte pogingen nu in staat zal zijn om door de weerstand rond $ 48.000,- te breken. Als dit lukt liggen er mooie groeimogelijkheden. In ander geval dreigt een correctie tot $ 44.000,-.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin

Het is dus de grote vraag hoe de Bitcoin zich houdt rond $ 48.000,-. Afhankelijk van hoe die vraag door de markt beantwoord wordt verwachten we voor de Bitcoin wederom een neutrale tot positieve week.

Uiteraard is de vraag hoe de andere cryptomunten uit de top 25 ervoor staan.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Zoals we voor de Bitcoin van de terugblik op vorige week via de actuele situatie naar de analyses gaan om de crypto koersverwachting compleet te maken doen we dit ook voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

In onze vorige crypto koersverwachting voorzagen we een positieve week en dat bleek te kloppen. Daar waar de Bitcoin een mooie winst boekte gingen de andere cryptomunten uit de top 25 nog een stap verder. Afgezien van sommige stable coins boekten alle cryptomunten uit de top 25 mooie winsten waarbij de Bitcoin vaak gepasseerd werd. De markt werd vooral aangejaagd door goed nieuws voor Ripple (XRP) en Cardano (ADA). Dat is te zien, want Cardano (ADA) noteerde een koersstijging van 48,22% in een week en Ripple (XRP) ging daar met een plus van 56,90% nog overheen.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Ook de top 25 cryptomunten is voortvarend aan de nieuwe week begonnen. We zien op de stable coins na weer uitsluitend prijsstijgingen, waarbij er een fiks aantal met dubbele cijfers geschreven kan worden. Koploper is Solana (ADA), dat +34,84% noteert in 24 uur. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com ook alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen. Of dat wat belooft voor de aankomende week? Wij gaan het analyseren…

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Zoals gebruikelijk kijken we ook naar de fundamentele factoren die de prijzen voor cryptomunten uit de top 25 kunnen beïnvloeden. Ook hier geldt dat het rustig is, dus naast de factoren die de Bitcoin-prijs kunnen beïnvloeden hebben we op grond van de economische kalenders deze week alleen rekening te houden met de vaste fundamentele factoren: de twitterduim van Elon Musk, de correlatie met de Bitcoin en de procedure tussen Ripple (XRP) en SEC. Ook hier zullen we dus terug moeten vallen op de technische analyses.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 33

Over de technische trendanalyses kunnen we kort zijn. Deze tonen voor alle cryptomunten uit de top 25 (met uitzondering van de stable coins) sterke koopsignalen.

De oscillatoren zijn iets behoudender. Zij tonen verkoopsignalen voor Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ethereum Classic (ETC) en VeChain (VET). Koopsignalen zijn er voor BinanceCoin (BNB), Polkadot (DOT), UniSwap (SWAP), Polygon (MATIC) en Theta Token (THETA). De oscillatoren voor de overige cryptomunten uit de top 25 zijn neutraal.

Onze crypto koersverwachting voor week 33

We zien de laatste weken dat de markt de trendanalyses lijkt te volgen. Als de Bitcoin geen tik krijgt door een afwijzing van de $ 48.000,- weerstand voorzien we een positieve week voor de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen