Crypto analyse: Prijs Bitcoin & crypto daalt, waarom? Ripple + fraude-alert

Tech Robert Kroes 12 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsdag in Amerika weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Ook bekijken we waarom de crypto prijzen vandaag daalden. Verder bekijken we welke koersniveaus de komende week relevant zijn voor Ripple (XRP) en sluiten we af met een fraude-alert.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 crypto munten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt ineens negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.667,91 ($ 44.205,99). Dit is 4,63% lager dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteren sloten.

Daarmee staat de Bitcoin model voor het hele sentiment in crypto. We zien bij de actuele top 25 cryptomunten namelijk nog wel groene koersen, maar voor het grootste deel is het sentiment negatief. Grootste stijger is HEX (HEX), dat 5,58% winst noteert in 24 uur. Grootste daler is Theta Network (THETA), dat 9,38% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom dalen de prijzen van Bitcoin en crypto vandaag?

Na alle positieve geluiden van de afgelopen tijd kwam de daling op de cryptomarkt vandaag voor sommigen onverwachts. Analisten proberen uiteraard een oorzaak te vinden voor de plotselinge dalingen. Er wordt vooral verwezen naar twee oorzaken. Enerzijds de ontwikkelingen rondom nieuwe cryptowetgeving in Amerika waar wij al eerder over berichtten. Er is namelijk inmiddels door de Senaat groen licht gegeven. Het wetsvoorstel gaat dus nu naar het huis van afgevaardigden. De markt maakt zich vooralsnog vooral zorgen over hogere kosten en belastingplicht, terwijl de wetgeving ook voordelen kan bieden.

Als andere oorzaak wordt de impact van de miljoenenhack bij PolyNetwork. Hoewel de dader inmiddels, zoals door ons aangekondigd, is begonnen met terugbetalen lijkt er toch een schrikeffect te zijn. Naast deze tijdelijke factoren zijn er echter ook analisten die wijzen op een meer structurele reden, met name voor de terugval van de Bitcoin. Deze bespraken wij vanmiddag.

Deze Ripple (XRP) prijzen worden de komende week belangrijk

Een van de crypto munten die na een fikse koersexplosie eerder deze week vandaag hard zakt is de Ripple (XRP). Door de positieve koersontwikkeling beweegt de munt inmiddels boven belangrijke indicatoren zoals het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Op basis van de Fibonacci-analyse kunnen we in een bullish scenario rekening houden met een koersstijging naar $ 1.24 en $ 1,41 (resp. 50% en 61,8% Fibonacci-niveau). Als we uit moeten gaan van een bearish scenario moeten we rekening houden met een koersdaling naar $ 0,93% en vervolgens (op 23,6 Fib-niveau) $ 0,0858. Analisten laten ons zien dat we ons pas zorgen hoeven te maken bij een koersdaling onder $ 0,80. Vooralsnog zijn de technische indicatoren bullish, dus is er ruimte voor koersstijging.

Fraude alert voor crypto markt

We sluiten deze crypto update af met een nieuwe fraude-alert. Met deze nieuwe vorm van scamming krijgen mensen een dwingende brief van wat een belangrijke instantie zoals het energiebedrijf lijkt. In de brief wordt uitgelegd dat er een betalingsachterstand is die direct betaald moet worden om afsluiting te voorkomen. Op de brief is een QR-code gedrukt die men moet laten lezen bij een Bitcoin pinautomaat, waar men dan direct kan betalen. In werkelijkheid betaalt men echter de oplichters die de brief verstuurd hebben. Nu zijn er nog niet zoveel Bitcoin pinautomaten in Nederland, maar als je een variant van dit model ziet ben je bij deze in ieder geval gewaarschuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen