Bitcoin update: Prijs Bitcoin en crypto bullish, naar koersrecord? Verrassing

Tech Robert Kroes 13 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handelsweek in Amerika ook weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we een optimistisch koersdoel en een verrassend onderzoek naar de correlatie tussen Bitcoin en goud.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vliegt omhoog, cryptomarkt vliegt mee

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.587,11 ($ 47.618,16). Dit is 7,66% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Met deze mooie groeicijfers is de Bitcoin overigens ‘maar’ een middenmoter in de explosieve koersstijgingen die we vandaan bij de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten zien. We zien namelijk alleen groene cijfers. Voor een fiks aantal cryptomunten zien we zelfs dubbele groene cijfers. Grootste stijger is nog steeds Cardano (ADA), met + 16,24% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle cryptoprijzen live analyseren.

Is de BTC prijs op weg naar een nieuw koersrecord?

Nu de Bitcoin de dip van gisteren met speels gemak achter zich laat zijn de positieve analyses weer niet van de lucht. Wij benoemen daarom alleen een aantal serieuze factoren.

Een van de factoren is dat de vraag naar Bitcoin toeneemt nu El Salvador de Bitcoin als nationale valuta heeft aangenomen. Goed voorbeeld kan in dit geval goed doen volgen, want de president van Argentinië geeft aan dat de BTC als valuta voor zijn land interessant kan zijn om de inflatie te beteugelen. Een ander positief punt is dat de hash rate voor het eerst weer stijgt nadat de miners vanuit China naar het westen verhuisd zijn. Tot slot zien we dat de BTC zich losmaakt van de stagnerende goudmarkt. Dit leidt tot een opvallende prijsanalyse. Het koersdoel voor de Bitcoin? Volgens onderstaande video-analyse $ 92.000,-!

Ook de bekende Nederlandse analist Plan B ziet het positief in. Hij bevestigt het koersverloop conform zijn model en herhaalt zijn voorspelling, luidende dat de Bitcoin voor het eind van het jaar $ 100.000,- waard zal zijn.

Hoe zit het eigenlijk met de Bitcoin goud correlatie?

Tot voor kort leek er duidelijk sprake van samenhang, ook wel correlatie genoemd, tussen de koers van de Bitcoin en de goudprijs. We zagen hiervoor al dat deze conclusie niet meer zo vanzelfsprekend is. Sterker nog, recent onderzoek lijkt het tegendeel te bevestigen op korte termijn.

Op grond van historische analyses blijkt namelijk dat er wel correlatie op lange termijn is tussen de prijs voor echt goud en digitaal goud, maar op korte termijn juist niet. Historische analyses laten juist zien dat op korte termijn winst met Bitcoin te behalen valt als de goudprijs stagneert of terugvalt. Het onderzoek is, zoals de auteur opmerkt, nog niet in het stadium dat de conclusies wetenschappelijk te noemen zijn en daarom delen we ze hier (nog) niet. Als je toch benieuwd bent naar de bevindingen en weet hoe je ze moet interpreteren kun je ze hier vinden.

Het belooft dus al met al een spannend weekend te worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen