Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt. BTC op korte termijn en in 2022

Tech Robert Kroes 25 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken wij expertverwachting voor de BTC op korte termijn en blikken we vooruit naar de Bitcoin koers in 2022.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 51.682,26 ($ 57.882,89). Dit is 2,21% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten vertonen tekenen van herstel. We zien nog wel rode cijfers. Elrond (EGLD) verliest het meest en levert 10,22% van haar winst in. Het merendeel van de koersen is echter positief. In 24 uur boekt Bitcoin Cash (BTC het meeste winst met 8,70%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat verwachten experts van de BTC koers op korte termijn?

Volgens veel experts is de Bitcoin aan de laatste correcties bezig voordat er een nieuwe, record-brekende bull run begint. Diverse analisten bevestigen dit beeld. Zo is Marcus Sotiriou, trader bij GlobalBlock gefocust op een break boven $ 60.000,-. Volgens hem bevestigt dit een ‘double bottom’ patroon en dat is een bullish signaal. Hij verwacht dan ook dat de Bitcoin na die break de recordrally voortzet.

Kiana Danial, schrijfster van “Cryptocurrency Investing For Dummies” voorziet volatiliteit op korte termijn en groei op lange termijn.

Tot slot voorziet ook Kate Waltman, gespecialiseerd crypto accountant, dat de Bitcoin uiterlijk in het eerste kwartaal van 2022 de $ 100.000,- zal aantikken.

Dit zijn de eerste verwachtingen voor de Bitcoin prijs in 2022

Met deze laatste opmerking verschuift de blik naar de periode na de kerstboom en de oliebollen. Ook voor de Bitcoin prijs in 2022 komen de eerste verwachtingen uit de markt.

Voor 2022 wordt vooral veel verwacht van de investeringen van institutionele beleggers in Bitcoin. Wanneer zij slechts 1% van hun kapitaal in Bitcoin zouden beleggen voegt dit direct $ 100.000,- aan de prijs toe. Als we institutionele optimalisatiemodellen bekijken zou dit echter 6,55% van het portfolio moeten zijn. Op basis van de Sharpe Ratio kan de koers van de Bitcoin daarmee alleen al $ 500.000,- stijgen. Daar komen nog andere factoren bij, zoals investeringen van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Ook hoer verwacht men dat de koers via weerstanden op $ 60.000,- en $ 75.000,- snel naar $ 100.000,- kan stijgen. Eventuele showstoppers voor de groei zijn:

  • Een krachtig veiligheidsprobleem met de blockchain technologie;
  • Een onverwacht sterke koers van de dollar;
  • Scherpe crypto-regelgeving.

Het wordt dus een spannende periode waarvan we uiteraard verslag blijven doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen