Bitcoin update: prijs BTC & crypto daalt: Amerika’s geheime BTC & Brandt

Tech Robert Kroes 21 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag ook in Amerika weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Ook bekijken we of Amerika een geheime Bitcoin voorraad heeft. Tot slot bekijken we de BTC voorspelling van Peter Brandt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, net als de meeste cryptomunten uit de top 25

Het wordt haast eentonig, maar de live Bitcoin prijs daalt verder. Op het moment van schrijven bedraagt deze namelijk EUR 41.661,40 ($ 46,890,29). Dit is 1,29% lager dan gisteren, maar hoger dan toen de Amerikaanse markten afgelopen vrijdag sloten.

Ook het sentiment bij de top 25 cryptomunten blijft grotendeels negatief. We zien wel enkele groene cijfers. Terra (LUNA) voert net als tijdens onze crypto koersverwachting van vanmiddag de markt aan met een winst van 4,00% in 24 uur. De grootste verliezer van de dag is Algorand (ALGO), datt 5,60% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

De geheime Bitcoin voorraden van Amerika

In Amerika blijkt de overheid forse hoeveelheden Bitcoin en andere cryptomunten te bezitten. In dit achtergrondartikel gaat men in op hoe de overheid omgaat met Bitcoins en andere crypto die bij verdachten van misdaden worden gevonden. Het artikel is interessant om te lezen, maar schept toch wat vragen. Zo valt op dat men met verschillende diensten samenwerkt en dat de waarde van de cryptomunten exponentieel stijgt. Toch schijnt niemand exact te weten hoeveel in beslag genomen crypto er momenteel op voorraad is. Ook is men nogal onduidelijk over de verkoopstrategie. Aan de ene kant zegt men de markt niet te analyseren voor het ideale moment van verkoop. Aan de andere kant beweert men echter de verkopen zo in te richten dat de markt niet verstoord wordt. Kortom, onduidelijkheid troef, maar wel interessant leesvoer.

Daarnaast is het artikel volgens sommigen onvolledig. Immers, in een recente podcast versprak een betrokkene zich en meldde dat de Amerikaanse overheid actief bezig is met het minen van Bitcoin. Dit levert natuurlijk, als het gerucht klopt, de vraag op hoeveel BTC er al in Amerikaanse handen is en wat de overheid daarmee van plan is.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de Bitcoins in de Satoshi wallets. Dit zijn de eerste Bitcoins die door de onbekende Satoshi Nakamoto zijn gemined en na zijn verdwijning nooit meer beroerd zijn. Als we echt vol achter complottheorieën aangaan zouden we niet uit kunnen sluiten dat de Amerikaanse overheid achter Satoshi Nakamoto en dus achter Bitcoin schuilgaat. Hiermee zou het belang van de Amerikaanse overheid wel eens veel groter kunnen zijn dan gedacht. We kunnen er dus vanuit gaan dat de speurtocht naar Amerikaans Bitcoin bezit nog wel even doorgaat.

Peter Brandt verwacht negatief slot voor Bitcoin, experts in discussie

De gerenommeerde trader Peter Brandt deelde eerder vandaag een Bitcoin analyse waarin hij liet zien dat de koers voor 2021 waarschijnlijk in mineur eindigt omdat hij nog geen piek in volume ziet. Hij vraagt de markt om feedback en die wordt gegeven. Onder zijn Tweet verschijnen diverse cryptodeskundigen, zoals bijvoorbeeld Willy Woo, die met elkaar aan het analyseren slaan. Het blijkt dat ook de experts momenteel verdeeld zijn. Wel is de draad zeer interessant om te lezen.

Wij blijven de ontwikkelingen natuurlijk ook tijdens de kerstperiode volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen