Bitcoin update: prijs BTC en crypto daalt, key koers, whales en gerommel

Tech Robert Kroes 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

In deze Bitcoin update bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we welke Bitcoin key koers momenteel de markt bepaalt en welke opmerkelijke trends we bij de whales zien. Tot slot bekijken we welk gerommel er onder de oppervlakte plaats vindt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

We zien op het moment van schrijven dat de live Bitcoin prijs EUR 19.600,87 ($20.637,68 noteert. Dit is 2,54% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze BTC lunch die we gisteren iets eerder publiceerden.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Het grootste verlies is met -5,13% voor Cardano (ADA). Hoe dat komt bespraken we gisteravond. Er zijn enkele crypto die als uitzondering op de regel wel winst boeken. De grootste uitzondering is Shiba Inu (SHIB), dat +15,82% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin naar of van de beurs? Whales gaan tegen de trend in

Als investeerders bullish zijn en speculeren op een koersverwachting verplaatsen zij hun BTC van de accounts bij crypto beurzen naar eigen wallets. Dit wordt door de markt als bullish gezien, aangezien men dan wacht op toekomstige koersstijgingen.  Wie naar de Glassnode on-chain metrics kijkt moet dan ook verheugd zijn om te zien dat er in de afgelopen week ter waarde van $ 2 miljard aan BTC van de beurzen verdween.

Opvallend daarbij is dat de whales tegengesteld reageren. Zij zonden de afgelopen dagen juist meer dan 50.000 BTC naar de cryptobeurzen. Dit is dan juist weer een indicatie dat de prijzen kunnen dalen.

Dit rommelt er onder het BTC oppervlak

Waar we ons vaak focussen op de analyses die de koers van de BTC moeten bepalen lijkt de markt wel eens te vergeten dat aantallen transacties veel kunnen zeggen over de populariteit van de munt. Inmiddels zien we dat het aantal transacties in de afgelopen week ondanks de slechte koersontwikkelingen is toegenomen.

Nadere analyse leert dat dit met name te danken is aan het gebruik in Afrikaanse landen. Daar ziet men de Bitcoin wel degelijk als bescherming tegen inflatie. Sommige valuta daalden wel 50% ten opzichte van de dollar. Men maakt zich bovendien niet te druk over de prijsdaling. Investeerders verwachten dat deze snel corrigeert.

Deze key Bitcoin koers bepaalt de BTC prijs op korte termijn

In de loop van vannacht schoot de BTC-koers weer even onder de $ 20.000,-, maar er volgde al snel een rebound. Als we de meningen van experts bekijken zien we dat deze verdeeld zijn.

We merken ook dat zij allemaal naar een belangrijke key-koers wijzen. Dit is het support niveau op $ 19.416,- oftewel het hoogste punt van de bull-run in 2017. Zolang de Bitcoin daarboven blijft is er een kans om de bear trend te keren. Daarvan ziet men bevestiging als de koers stabiliseert boven $ 21.068,-. Een verdere stijging naar $ 23.000,- is dan mogelijk.

In ander geval ligt er na het verdwijnen van deze key support nog een steunniveau op $ 17.924,-, waarna er een verdere koersval kan volgen.

In onderstaande analyse zie je de scenario’s voorgespiegeld.

Het blijft dus spannend voor de Bitcoin en wij blijven de ontwikkelingen volgen. Jij ook?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen