Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto stijgt: miners, hodlers, PlanB v. Buterin

Tech Robert Kroes 21 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Tijdens deze Bitcoin lunch bekijken we de live BTC prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we of BTC zo dood is als Google bezoekers denken. Vervolgens analyseren we een opvallende wijziging in het gedrag van BTC miners. Tot slot duiken we in de ruzie tussen Vitalik Buterin, die het S2F model van PlanB onder vuur nam en van repliek voorzien werd door PlanB.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

We zien op het moment van schrijven dat de live Bitcoin prijs EUR 20.084,69 ($ 21.071,64) bedraagt. Dit is 2,75% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. Afgezien van de stable coins zien we alleen groene cijfers. De grootste winst is momenteel met + 11,28% voor Polygon (MATIC). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Is Bitcoin echt zo dood als Google bezoekers denken?

Om te peilen hoe particuliere beleggers over de BTC denken is het raadplegen van Google Trends een goede graadmeter. We zien dat de historische crash van dit weekend behoorlijk wat schrik aanjoeg. De zoekterm ‘Bitcoin dead’ werd nog nooit zo vaak opgezocht als in dit weekend.

Nu is de BTC in de loop van haar bestaan al 455 keer ‘dood’ verklaard en tot nu toe kwam de munt steeds weer terug met nieuwe recordkoersen. Nu er veel meer institutionele beleggers zijn lijkt er geen reden om te veronderstellen dat dit nu anders zal zijn. Wel is het zo dat de huidige rally waarschijnlijk nog niet het einde van de bear-trend betekent.

Dit leidt men onder andere af aan het feit dat nog meer dan 50% van de BTC hodlers bij de huidige koers winst noteert op hun investering. Historische analyses leren dat in het verleden steeds een daling tot onder 50% nodig was om een BTC bear rally bodem te bereiken. We zagen gisteren al hoe een eventuele verdere bear-prijsontwikkeling eruit kan zien.

Opvallende koerswijziging Bitcoin miners

Hoe ver de BTC nog moet dalen is de vraag. Als we het gedrag van Bitcoin miners analyseren lijkt dat niet al te ver te zijn. Vorige week zagen we namelijk dat zij een recordhoeveelheid BTC naar de beurzen brachten voor een mogelijke verkoop.

Als we deze data opnieuw analyseren valt op dat de miners de afgelopen week veel minder BTC naar de beurs sturen. Dit betekent dat zij het minimale verkopen om winstgevend te blijven, maar de rest bewaren om op koersstijgingen te wachten.

Vitalik Buterin haalt uit naar S2F model PlanB, maar krijgt repliek.

Vorig jaar was het S2F-model van PlanB een trend onder beleggers omdat dit model de BTC koers een aantal malen juist voorspelde. De uiteindelijk voorspelling dat de Bitcoin vóór eind 2021 $ 100.000,- zou noteren kwam echter niet uit en ook dit jaar is het model minder accuraat.

Een core developer van Ethereum haalde gisteren uit en noemde het model een ‘epic failure’. Deze uithaal werd opgepikt door Vitalik Buterin. Hij koos zijn woorden voorzichtiger, maar was ook bepaald niet mals, zoals je kunt lezen.

Het duurde niet lang voordat PlanB met een snedig antwoord kwam.

In een eerder bericht was PlanB wel eerlijk over zijn model. Hij gaf aan dat de huidige situatie afwijkt van zijn model omdat zijn model alleen rekening houdt met de mate van schaarste en macro-economische factoren niet meeweegt. Dit leidt volgens hem tot twee mogelijkheden.

Uiteraard zijn we benieuwd welke mogelijkheid de markt zal aanwijzen. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen