Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto herstelt: resultaten, vooruitblik + Binance

Tech Robert Kroes 20 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor onze Bitcoin lunch. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de resultaten van de afgelopen week en analyseren we de ophef rond Binance. Tot slot blikken we vooruit naar de komende week.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto herstellen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.605,20 ($ 20.586,90). Dit is 4,17% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd, maar lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto herstellen. We zien afgezien van de stable coins alleen een verlies voor Tron (TRX), dat 2,65% bedraagt. De grootste winst van het moment is met + 13,99% voor Avalanche (AVAX).

Herstel is te weinig o dramatisch Bitcoin resultaat te voorkomen

Het herstel van vandaag heeft natuurlijk invloed op de weekresultaten. Helaas is dat niet genoeg om een voor crypto dramatische week, inclusief historische BTC crash ongedaan te maken.

Zo verliest de Bitcoin in 1 week 22,71%. Het grootste verlies was echter voor Lido Staked Ether (STETH) met -24,14%. Toch zijn er wel munten die mede dankzij de rally van vandaag een positief weekresultaat noteren. Het beste rendement is momenteel voor Solana (SOL) met +12,15%.

Over de afgelopen 30 dagen zijn de resultaten ook negatief. Leo Token (LEO) is hier met +8,24% de uitzondering die de regel bevestigt. Het slechte resultaat was echter wederom voor Lido Staked Ether (STETH), dat 45,37% verloor. De Bitcoin (BTC) moest een verlies van 289,28% incasseren.

Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live cryptoprijzen analyseren.

Ophef over Binance: CZ reageert en deelt BTC-verwachting

Toen de Bitcoin dit weekend onder $ 20.000,- dook ontstond er ophef over Binance. Blockchain spotters zagen namelijk dat de cryptobeurs liefst 101.266 BTC naar een cold wallet transfereerde. Dat was koren op de molen van critici. Zij claimden dat Binance goedkoop had ingekocht. Die claim ligt gevoelig aangezien de grootste beurs juist vanwege dit soort beschuldigingen onderzocht wordt door de SEC.

Binance-topman CZ was er dan ook als de kippen bij om in felle bewoordingen ontkennend te reageren.

Daarnaast deelde Binance vanmorgen een update over gepland onderhoud. Dit gaat plaatsvinden op 22 juni. Gedurende de tijd van het onderhoud (vanaf 7 uur UTC, 9 uur Nederlandse tijd) zijn er geen opnames en stortingen mogelijk, wel blijft het handelen mogelijk. In deze blog lees je alle details.

Overigens roepen veel media dat BTC na de historische crash ‘dood’ zou zijn. Dat inspireerde CZ tot een grafiekje, waarin de Bitcoin prijs afgezet wordt tegen de berichten in de media.

De vraag is natuurlijk of de bodem van de Bitcoin prijs in zicht is nu de markten herstellen.

Dit verwachten experts van de Bitcoin prijs in de komende week

We zagen vorige week al dat de BTC verwachting bearish is. Dit lijkt niet veranderd door de crash en het daaropvolgend herstel. De nobelprijs winnende econoom Paul Krugman legde uit dat de herstelrally wat hem betreft een ‘dead cat bounce’ is en dat er dus nog meer prijsdalingen onderweg zijn.

Ook analist Tom DeMark verwacht nog correcties. Hij baarde opzien door de huidige terugval in prijs te voorspellen toen de koers nog op $ 48.000,- stond.

In zijn nieuwste analyse verwacht hij dat er nog 2 lagere koersen genoteerd gaan worden voor er een herstel. Hij is wel positief en concreet over het einde van de bear rally. Zodra de dagsluitende koers boven die van 4 dagen ervoor ligt en er de dag erna een hogere dagsluitende koers staat dan de hoogste koers van de dag ervoor voorziet hij een bullish rally.

Ook andere experts voorzien dat er de komende week veel bearish volatiliteit kan zijn. Aangezien de Amerikaanse markten vandaag gesloten zijn in verband met Juneteenth zullen we morgen zien hoe de Amerikaanse institutionele beleggers op alle gebeurtenissen reageren.

Wat is de koersverwachting voor andere beleggingen?

Uiteraard zijn er naast de Bitcoin nog vele andere beleggingen mogelijk zoals (AEX) aandelen, futures, goud, olie en FOREX. Voor onze zustersite MANNERS.nl blikten we vanmorgen vooruit naar de koersverwachting van diverse beleggingen in de komende week. Ben jij benieuwd? Je kunt de nieuwste koersverwachting voor beleggingen hier gratis lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen