Crypto update: Prijs BTC en crypto stijgt, SEC duikt op BNB, XRP en AVAX

Tech Robert Kroes 7 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we hoe de SEC een onderzoek opent naar BinanceCoin (BNB) en hoe Binance daarop reageert. Vervolgen delen we updates over Ripple (XRP) en Avelanche (AVAX).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.291,89 ($ 31.388,55). Dit is 4,57% hoger dan gisteren rond deze tijd en 6,35% hoger dan tijdens onze crypto update van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. We zien wel enkele rode cijfers. BinanceCoin (BNB) voert de verliezers aan met -1,20%. Dit komt door het aangekondigde SEC-onderzoek, waarover straks meer. De grootste winst van de dag is met 9,48% voor Solana (SOL). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

SEC onderzoekt BinanceCoin (BNB), donkere wolken voor crypto exchange?

Vandaag werd bekend dat de SEC een onderzoek is gestart naar BinanceCoin (BNB). In dit onderzoek staat de vraag centraal of de munt bij haar lancering in 2017 als security gezien had moeten worden en daarmee aangemeld had moeten worden. Daarnaast zijn er diverse andere onderzoeken geopend naar de rol van voorzitter CZ. Hij zou als aandeelhouder in market-makers mogelijk vervolgd kunnen worden voor belangenverstrengeling. Volgens Bloomberg, dat het onderzoek openbaar maakte, kan een beslissing tot vervolging nog maanden op zich laten wachten.

Dit onderzoek is om diverse redenen erg ongelukkig voor Binance. Zo ligt de crypto exchange in diverse landen onder het vergrootglas van regelgevers. In Nederland werd de beurs zelfs illegaal verklaard. Men probeert het blazoen nu in snel tempo op te poetsen, maar een onderzoek als dit helpt daar niet bij. Daarnaast ligt de grootste crypto exchange al onder vuur door een beschuldigend artikel in Reuters. Hierin wordt de grootste beurs neergezet als hub voor hackers, fraudeurs en drugshandelaren.

Binance heeft het inmiddels druk met het reageren op alle verwijten. Aan Bloomberg gaf men aan altijd mee te willen werken aan compliance, maar niet in te gaan op zaken die in onderzoek van de SEC waren. Het Reuters artikel bracht meer gespreksstof. Men wijdde er zelfs een blog aan. Het verweer komt erop neer dat het artikel in Reuters deels onjuist is en deels gebaseerd is op verouderde informatie. Ook deelt Binance een pittige mailwisseling, waaruit veel irritatie blijkt.

Overigens lijkt de crypto gemeenschap nog niet onder de indruk van alle papieren tijgers. De koers van de Binance Coin (BNB), overigens sinds kort officieel ‘Build and Build’ geheten, noteert nu met $ 295,70 een verlies van 1% ten opzichte van gisteren (voordat alle publiciteit losbarstte).

Ripple (XRP) blijft crypto gemeenschap bezighouden. SEC en koersverwachting

Zoals we hiervoor zagen lijkt de SEC naast de rechtszaak tegen Ripple (XRP) voorbereidingen te treffen om meer crypto te gaan vervolgen. Dat lijkt wat voorbarig want voorlopig is de rechtszaak van SEC tegen XRP allerminst een gelopen race. Zo vindt er morgen een conference call tussen partijen plaats naar aanleiding van de rol van voormalig SEC-bestuurder Hinman, die onder andere in 2018 verklaarde dat Ethereum (ETH) geen security is. Ripple ziet daarin aanwijzingen dat dezelfde redenatie in deze rechtszaak gunstig voor hen zou zijn.

Ripple boekte, nog voor de zaak officieel begonnen is, al diverse overwinningen in de rechtszaal. Overigens zal het nog zeker tot december duren voor er duidelijkheid over de rechtszaak komt. Men verwacht dan óf een uitspraak of een doorverwijzing voor verdere procedures. De vraag is uiteraard hoe de SEC hierop reageert in onderzoeken naar andere munten. Doet men nu al onderzoek om bij goed resultaat in december direct door te kunnen pakken of wacht men de uitkomsten van dit proces niet af?

Voormalig Ripple topman Matt Hamilton is overigens niet ongerust. In een twitter-discussie geeft hij aan niet te weten waarom de koers van Ripple (XRP) niet naar $ 100,- zou kunnen stijgen. Dat zal echter niet op korte termijn zijn. Met de live Ripple (XRP) prijs op $ 0,4027 lijkt een koersdoel van $ 100,- erg ambitieus.

Waarschuwing voor Avalanche (AVAX) bulls

Avalanche (AVAX) maakte fikse koersdalingen mee, maar lijkt nu weer op de weg terug. Dit is nog niet genoeg om het enorme verlies over de afgelopen maand goed te maken. Wie op een voortzetting van de bull rally rekent moet echter voorzichtig zijn.

Uit technische analyses blijkt namelijk dat er wel een kans op een verdere bull ontwikkeling is, maar ook dat er een fors koersverlies op de loer ligt. Dit zie je in onderstaande video analyse.

Zoals we zien ligt de key koers op $ 21,25. Als de koers daar in de komende weken onder komt ligt er een verdere daling van 30% tot $ 18,- op de loer. De live Avalanche (AVAX) prijs heeft met $ 26,03 dus nog wel marge, maar het blijft voorlopig raadzaam om voorzichtig te zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen