Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto break: Prijs Bitcoin stijgt, bulltrend? Probleem Binance in Nederland

Er gebeurt weer van alles op de cryptomarkt. Voor ons dus hoog tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten te bekijken. Ook staan we stil bij een belangrijke indicator voor de Bitcoin en een groot probleem voor Nederlandse Binance beleggers.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 29.534,07 ($ 34.917,92). Dit is 2,40% hoger dan gisterenmiddag.

Daarmee loopt de Bitcoin in de pas met de andere prijzen van top 25 cryptomunten. We zien een positieve markt, waarbij alleen de stable coins negatieve resultaten tonen. Grootste stijger is Solana (SOL), dat 9,52% groeit in 24 uur. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

Deze Bitcoin indicator biedt uitzicht op goed nieuws

Inmiddels zien we dat de Bitcoin in stijgende trend blijft bewegen tussen de al eerder genoemde bandbreedtes van $ 30.000,- en $ 40.000,-. De vraag is natuurlijk in hoeverre dit bullish of bearish is. Normaal gesproken is het zo dat de kans op koersdaling groter wordt naarmate de periode dat Bitcoin tussen bandbreedtes blijft groter wordt. De zogenoemde horizontale prijsbeweging is namelijk niet aantrekkelijk voor investeerders die maximaal rendement op korte termijn willen behalen.

De bandbreedtes komen daardoor ook steeds dichter bij elkaar te liggen. Zo zien we dat de Bollinger Bands op 0,15 liggen dat is extreem laag. Daarmee is de verwachting dat er binnen korte tijd een koersuitbraak volgt. Vraag is natuurlijk of deze naar boven of naar beneden zal zijn.

Als we de analyses volgen en vergelijken met eerdere bewegingen nadat de Bollinger Bands deze 0,15 aantikte duidt erop dat de koersbeweging bullish kan zijn. Zeker ook omdat de Grayscale Unlock, in tegenstelling tot wat men eerder dacht, positief kan uitpakken. Indien dit gebeurt verwacht men dat de koers zal bewegen richting het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (rond $ 36.000,-) en van daaruit door richting $ 44.000,-.

Hoewel een negatieve breakout onwaarschijnlijk lijkt kunnen we de mogelijkheid niet onbespreekbaar laten. De verwachting is dat de impact in dat geval gering zal zijn. Zolang de koers boven de $ 30.000,- blijft is er dan ook geen verdere impact te verwachten.

Probleem voor Nederlandse traders bij Binance

We brachten vorige week al in kaart hoe de grootste handelsbeurs ter wereld, Binance in steeds meer landen in problemen komt. Nu hebben ook Nederlandse beleggers te maken met de gevolgen van deze problemen. Binance accepteert vanaf vanochtend namelijk geen SEPA-overboekingen meer. De mogelijkheid lijkt na inloggen op de site nog te werken, maar deze loopt vast als je de transactie compleet wilt maken. Ook zeggen steeds meer banken, zoals Barclays, dat zij geen SEPA-betalingen naar Binance meer zullen faciliteren. Dit is vervelend voor Nederlandse traders omdat de exchange eerder ook al iDeal schrapte als betaalmogelijkheid.

Het is overigens nog wel mogelijk om op andere manieren geld op de beurs te brengen. Zo accepteert men bijvoorbeeld credit card overboekingen, maar duidelijk is dat de toenemende druk van regelgevende instanties en beperking van betaalmogelijkheden voor problemen zorgen. Beleggers gaan dan ook steeds vaker op zoek naar alternatieven. Onze collega’s van Tradeincrypto.com benoemen er een aantal paar onder hun koersoverzicht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!