Bitcoin lunch: Prijs Bitcoin en crypto stijgt: resultaten & koersverwachtingen

Tech Robert Kroes 2 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Uiteraard serveren we ook deze week de dagelijkse Bitcoin lunch. We bekijken de live Bitcoin prijs, de resultaten van de afgelopen week en hoe de FED deze week de Bitcoin prijs beïnvloedt. Tot slot bekijken we de BTC koersverwachting op lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, meeste crypto top 25 positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.804,09 ($ 38.823,-). Dit is 2,16% hoger dan gisteren, maar lager dan tijdens onze Bitcoin brunch van vrijdag.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto stijgen. Opvallende uitzondering is Cronos (CRO), dat 12,69% verliest. De grootste winnaar van de dag tot nu toe is Tron (TRX) met + 6,30%.

Winst kan negatieve week voor Bitcoin en crypto niet voorkomen

De goede start van de nieuwe week kan niet verhullen dat we weer een week van verlies voor de Bitcoin en crypto achter de rug hebben.

De Bitcoin verloor over de afgelopen 7 dagen 1,09%. Daarmee presteert zij relatief goed. De enige positieve weekresultaten waren voor de stable coins en Tron (TRX), dat + 9,40% noteerde. Veel andere cryptomunten verloren zwaar. De grootste tik van de afgelopen week was voor Near Protocol (NEAR), dat 22,64% verloor.

Daarmee kwamen ook de maandresultaten onder druk te staan. Over de afgelopen 30 dagen noteren alleen de stable coins nog een (klein) positief resultaat. Verder zien we alleen rode cijfers. Tron (TRX) houdt de schade over 30 dagen het meest beperkt met -3,99%. Het grootste verlies over deze periode was voor Avalanche (AVAX), dat 38,61% verloor. De Bitcoin (BTC) vinden we terug in de middenmoot met een verlies van 15,63%. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle resultaten en live cryptoprijzen checken.

Bitcoin prijsverwachting voor de komende week: bullish patroon en argusogen op de FED

Ondanks de koersdaling van vrijdag en zaterdag zien we dat het herstel de koers in een bullish patroon houdt. Daarmee blijft de bullish Bitcoin analyse voor de komende week intact.

Er is echter één macro-economische factor die een fikse portie roet in het eten van de bulls kan gooien. Die factor is de rentebeslissing en het besluit over afbouwen van marktsteun dat de Amerikaanse FED woensdag gaat nemen. Men verwacht dat de FED woensdag een groot verkoopprogramma van haar assets bekend maakt. Daarmee zouden de aandelen en andere beleggingen sterk kunnen dalen.

Daarbij komt dat de verwachting van analisten (dat april een betere maand voor Bitcoin zou worden dan maart) niet uitkomt. Sterker nog, waar de Bitcoin koers in maart 5,39% winst noteerde sloot de grootste cryptomunt april af met een verlies van 17,3%, waarmee het de slechtste aprilmaand in de geschiedenis noteerde.

Het gekke is dat investeerders ondanks deze kennis gezien de koerswinst van vandaag tot nu toe klaarblijkelijk vertrouwen hebben in de markt. Zou het negeren van alle bull-signalen te verklaren zijn door het inprijzen van het risico van de impact op de FED-beslissing? Het wordt in ieder geval een spannende week, waarbij er vooral geld te verdienen lijkt door het anticiperen op handelen in een onzekere cryptomarkt.

De BTC-verwachting voor langere termijn: gaat de BTC koers naar $ 372.140,-?

Inmiddels zien we dus dat de cijfers voor de Bitcoin-investeerders geen pretje zijn. Sterker nog, door de slechte maand noteert liefst 40% van alle Bitcoins in omloop een verlies ten opzichte van de aankoopprijs. Zoveel verlies zagen we voor het laatst in april 2020 toen de Bitcoin een lange, maar gestage bull-run begon, die er uiteindelijk voor zorgde dat de koers een nieuw record zette op $ 64,800,-. Dit betekende een koersstijging van + 891,94% sinds april 2022 tot aan het record in november 2021.

Daarmee ligt de conclusie op de loer dat dit weer kan gebeuren. De koers van de Bitcoin zou dan uitkomen op $ 372.140,-. Om dit te bereiken zou de marktkapitalisatie van Bitcoin alleen moeten groeien naar $ 7.370,11 miljard. Aangezien de Bitcoin momenteel een dominantie van 42,93% heeft zou de markt van de hele cryptomarkt moeten groeien richting de $ 14.6 miljard (aannemende dat de dominantie dan anders zou zijn). Gezien de stagnerende interesse lijkt dit voorlopig niet reëel. We moeten ons dus richten op de bullish trend en de kleinere stijgingen die we nu zien, maar vooral afwachten hoe de bekendmaking van woensdag de BTC-verwachting voor lange termijn zal beïnvloeden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen