Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin brunch: Prijs BTC en crypto vlak, spannend weekend en Telegram

Iets vroeger dan gebruikelijk bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna zien we hoe Telegram gaat helpen bij BTC massa-adoptie. Vervolgens zien we waarom het een spannend weekend voor Bitcoin kan worden en wat de BTC weekverwachting is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.515,54 ($ 39.430,-). Dit is 0,57% lager dan gisteren en ook iets lager dan tijdens de Bitcoin lunch van gisteren die iets later verscheen.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn op dit moment vlak. We zien zowel bij de verliezers als bij de winnaars enige uitschieters. Het grootste verlies van de dag tot nu toe is voor Near Protocol (NEAR), dat 6,99% verliest. De grootste winst is voor nieuwkomer Apecoin (APE), dat een + van 13,87% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen volgen.

Telegram helpt Bitcoin massa-adoptie

Zoals je gisteren in de Bitcoin lunch kon lezen is de Bitcoin gebaat bij een zo goed mogelijke user case om ervoor te zorgen dat de munt als betaalmiddel gebruikt wordt. Social media netwerk Telegram draagt daar haar steentje aan bij.

Het netwerk gaat namelijk crypto betalingen mogelijk maken. Hiervoor tuigt zij het eigen cryptoplatform The Open Network op, inclusief wallet bot en eigen TON Token (TON). Hiermee heeft deze messenger-app een wereldprimeur.

Spannend weekend voor Bitcoin in aantocht?

Hoewel de Bitcoin prijs vanochtend wat vlak is gebeurde er veel. Zoals we eerder deze week al schreven wordt de bandbreedte waarin de Bitcoin handelt steeds smaller. Daarmee lijkt een uitbraak aanstaande. We zagen dat de koers probeerde weer boven $ 40.000,- te komen. De futures markt reageerde direct. We zagen voor $ 120 miljoen short opties geliquideerd worden en het aantal long opties nam snel toe. De koersstijging zorgde er ook voor dat de Bitcoin prijs boven de $ 39.000,- bleef toen de Bitcoin maand- wen weekopties verliepen. Dit kostte de bears bijna $ 100 miljoen.

Met een buy-front tussen $ 38.000,- en $ 39.000,- waarop de whales tot nu toe steeds actief blijken lijkt er dus een bandbreedte van nog geen $ 1.000,- over te blijven. De vraag is dus of alle bullish factoren ervoor gaan zorgen dat de BTC nu wel overtuigend door de weerstanden tussen $ 40.000,- en $ 45.000,- kan breken of dat de whales zich terug trekken en we een verdere koersdaling moeten incalculeren. Analisten denken dat een bullish break waarschijnlijker is.

BTC weekverwachting: Is de bodem in zicht? Bulls moeten haast wel

De markt ziet al lang veel bullish signalen voor de Bitcoin. De markt heeft echter meer volume nodig om de weerstanden te breken. Daarom verwacht men dat er eerst een koersdaling komt om meer liquiditeit in de markt te brengen. Daar is, zoals we hiervoor zagen niet veel ruimte voor.

Op basis van technische calculaties ligt de bodem tussen $ 37.500,- en $ 37.000,-, maar omdat de whales al aan het kopen slaan tussen $ 39.000,- en $ 38.000,- is de vraag of die bodem in de praktijk niet minder diep zal liggen.

Als de boden is bereikt laten technische analyses zien dat er een flinke bull-rally mogelijk is. Een koersdoel van $ 42.125,- is dan mogelijk. De volgende stap daarna is het doorbreken van de weerstand die gevormd wordt door het simpel voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (rond $ 43.766.-). Als deze sterke weerstand ook gebroken wordt kan de koers verder stijgen naar $ 45.510,-, waarmee een rendement van zo’n 20% ten opzichte van de huidige koers een feit zal zijn.

De complete uitleg zie je in onderstaande video-analyse.

Om compleet te zijn bekijken we ook het bearish scenario. Dit lijkt op dit moment theoretisch, want zoals in de analyse te zien is wordt dit pas verwacht bij een dagelijkse kaarsgrafiek onder $ 34.752,-. Als deze koers echter genoteerd wordt kan het hard gaan. De koers kan in dat geval namelijk snel onder $ 30.000,- dalen.

Zolang er nog geen duidelijke richting bepaald is en de bandbreedtes waarbinnen de BTC beweegt steeds nauwer worden lijkt het verstandig om je te richten op het geld verdienen met crypto in onzekere omstandigheden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!