Bitcoin update; BTC en crypto stijgt: verkopers, verwachting, buy the dip?

Tech Robert Kroes 24 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

In deze update bekijken we uiteraard de stijgende live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna vragen we ons af welke groep beleggers het meest verkocht tijdens de crisis. Ook bekijken we de Bitcoin prijs verwachting op korte en lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 20.157,36 ($ 21.184,14). Dit is 2,61% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren die iets eerder verscheen.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen. We zien naast de stable coins alleen een verlies voor Leo Token (LEO). Deze munt verliest 2,52%. Verder zien we veel forse stijgingen. De grootste winst is momenteel met + 13,57% voor Ripple (XRP). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Welke beleggers verkochten het meeste Bitcoin tijdens de crash?

Uit onderzoeken blijkt inmiddels dat de crypto crisis voor veel beleggers tot een wijziging van de strategie leidt. Analyses leren dat met name miners hun BTC verkopen. Dit is overigens normaal gedrag in een bear market.

Opvallender is dat we geen enkele categorie beleggers zien die in deze markt hebben geprofiteerd van de lage Bitcoin prijs. Ongeacht de grootte van de wallet zien we dat het aantal bezitters dat verlies lijdt oploopt. Dit klinkt dramatisch, maar is in principe een goed teken. We zagen eerder op grond van historische gegevens dat een Bitcoin bodem pas bereikt wordt als meer dan de helft van de hodlers verlies lijdt. Zo ver is het nog niet. Op dit moment maakt 50% van BTC in omloop nog winst en speelt 2% quitte.

Is de BTC bottom bereikt?

Zoals we al aan de Bitcoin met winst kunnen zien is de markt nog niet bereikt. Ook veel crypto-investeerders denken dat dit niet het geval is. In een poll onder de volgers van crypto trader en analist Peter Brandt zien we dat de de meerderheid van zijn stemmers denkt dat we nog niet zo ver zijn.

Ook Peter Brandt zelf is niet overtuigd. Hij verwacht dat we pas kunnen stellen dat de BTC bottom bereikt is als de Bitcoin herstelt tot $ 32.000,-. Zolang dat niet gebeurt is er een kans dat de bodem gezocht moet worden bij eerdere technische analyses, namelijk op $ 13.000,-. Het lijkt dus nog net te vroeg om de dip te kopen.

Dit is de Bitcoin prijsverwachting op korte en lange termijn

Dit weekend kijken Bitcoin investeerders vooral naar de $ 21.705,-. Zolang de koers onder dit niveau blijft is de markt bearish en kan een koersdaling naar $ 19.416,- volgen. Als de markt dit steunniveau niet weet te houden kan er een verdere daling naar $ 17.924,- volgen.

Als de markt wel boven de $ 21.705,- komt is het belangrijk dat de koers daarna stabiel boven $ 21.068,- blijft. In dat geval is het bearish vooruitzicht afgewend en kan de koers doorstijgen naar $ 23.000,-.

Overigens is ook daarna nog een scherpe daling mogelijk. Voor beleggers op lange termijn hoeft dat geen probleem te zijn. De fundamentele karakteristieken van de Bitcoin zijn namelijk nog steeds bullish. Het is dus volgens experts een kwestie van tijd voor de koers weer richting $ 69.000,- of hoger gaat, al wordt die tijd wel steeds langer.

Waar sommigen denken dat we eind dit jaar al weer over records kunnen praten zijn anderen pessimistischer. Zo denkt Binance CEO CZ dat we tot de nieuwe halving in 2024 moeten wachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen