Bitcoin lunch: prijs BTC & crypto stijgt. Whales, correlatie, bodem & gratis

Tech Robert Kroes 1 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Tijdens de laatste Bitcoin lunch van deze week bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast analyseren we een opvallende verandering in het gedrag van whales. Ook analyseren we wat de correlatie met de aandelenprijs voor Bitcoin betekent. Tot slot vragen we ons af waar een mogelijke bodemprijs voor BTC ligt.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven zien we dat de live Bitcoin prijs EUR 18.371,42 ($ 19.400,13) bedraagt. Dit is 1,68% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Daarnaast zien we dat ook de prijzen van de top 25 crypto snel stijgen. Momenteel noteert naast de stable coins alleen Avalanche (AVAX) een negatief resultaat, al is dat met -0,19% verwaarloosbaar. Voor de rest zien we groen cijfers. De grootste winst is momenteel met + 9,39% voor Polygon (MATIC), waarmee deze munt op weg kan zijn naar een bullish reversal. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin prijs stijgt door veranderd gedrag van whales

De Bitcoin prijs stijgt door het gedrag van grote BTC bezitters (de zogenaamde whales). Met name het nieuws dat enkele van de grootste whales, MicroStrategy en El Salvador, respectievelijk 480 en 80 BTC bijkochten leidt tot optimisme.

De Coinbase Premium Index laat bovendien zien dat meer whales van strategie veranderen. We zien dat de neiging tot verkopen afneemt, maar dat deze grote spelers in plaats daarvan weer BTC kopen. Hierdoor werd deze index voor het eerst sinds april weer positief. Overigens is dit nog geen reden tot juichen.

Correlatie BTC en aandelen hint op einde bear markt

We zien namelijk dat de correlatie tussen de Bitcoin prijs en de tech-aandelenprijzen op Nasdaq nog steeds opvallend hoog is. De verklaring is volgens experts dat de Bitcoin markt inmiddels geregeerd wordt door whales en institutionele beleggers die het risicoprofiel van Bitcoin vergelijkbaar vinden met het risicoprofiel voor tech-aandelen. Dit zou betekenen dat zij voor het maken van (ver)koopbeslissingen dezelfde afweging maken voor tech-aandelen en Bitcoin. Daarmee is dan direct de sterke correlatie verklaard.

Dit betekent dat we voor een einde van de bear markt de Nasdaq kunnen volgen als indicator. Aandelenanalisten verwachten dat daar weer een fors herstel komt zodra de FED stopt met renteverhogingen. Daarmee zou de bearmarkt dus nog wel enige tijd kunnen duren.

Waar ligt de BTC bodemprijs als de recessie toeneemt?

Natuurlijk kunnen er ook in een bear-periode koersschommelingen zijn waarmee investeerders mooie rendementen kunnen halen. Daarbij zou een indicatie van de bodemprijs een welkome hulp kunnen zijn.

Op basis van analyses berekende men dat de meest waarschijnlijke BTC bodemprijs op dit moment op $ 15.000,- ligt. Daarbij tekenen we direct aan dat andere analisten minder optimistisch zijn.

Gratis geld verdienen met (crypto) paper trading? Het kan!

Voor veel investeerders is deze markt even wennen. Wellicht vragen zij zich af of het verstandig is om nu in te stappen of willen zij hun strategie testen. Dat kan vanaf nu. Onze onafhankelijke collega’s van Virtueelbeleggen.com opende namelijk hun virtuele cryptobeurs.

Hier kun je gratis beleggen in aandelen en crypto met virtueel geld. Ook organiseren zij elke maand een gratis competitie waar je zonder risico mooie echte prijzen kunt winnen. Deze maand bestaat het prijzenpakket onder meer uit diverse abonnementen van Cryptohopper voor de nummers 1, 2 en 3 van de crypto trading competitie en geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 voor de deelnemers aan de beleggingscompetitie. Hoe je gratis kunt meespelen met een of beide competities lees je op virtueelbelegggen.com.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen