Crypto update: prijs BTC & crypto daalt, zorg om EU regels, SHIB + MATIC

Tech Robert Kroes 1 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we welke nieuwe crypto wetgeving de EU wil invoeren. Daarna analyseren we de te verwachten prijzen voor Shiba Inu (SHIB) en Polygon (MATIC).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen snel

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 17.769,34 ($ 18.762,64). Dit is 7,48% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Daarnaast zien we dat ook de prijzen van de crypto top 25 snel dalen. Afgezien van de stable coins zien we alleen rode cijfers. Het zwaarste verlies is momenteel voor Polygon (MATIC), dat -11,04% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Europese unie wil crypto cowboys stoppen met nieuwe wetgeving

Vanavond heeft de Europese Unie een voorlopige overeenkomst gesloten over een Europese cryptowetgeving. Deze zogenoemde Markets in Cryptoassets (MICA) wil één set regelgeving voor de hele Europese Unie introduceren. Het voorlopige akkoord heeft verstrekkende gevolgen voor de sector. Wij zetten de hoofdpunten uit het voorlopige akkoord op een rij:

  • Het toezicht op de wetgeving wordt neergelegd bij de European Securities and Markets Authority (ESMA).
  • Er komt regelgeving voor het aanbieden van crypto aan het publiek;
  • Ook komt er ter bestrijding van witwassen een register van crypto-aanbieders zonder vergunning;
  • Daarnaast wil men dat crypto-aanbieders per munt die ze aanbieden inzichtelijk maken wat de energieconsumptie van die munt is en welke impact op het milieu zij hebben;
  • Verder komt er specifieke regelgeving voor NFT’s (waarbij een vooralsnog een uitsluiting komt voor NFT’s met een vaste prijs) en komen er maatregelen die ervoor moeten zorgen dat bij iedere transactie de identiteit van partijen bekend is.

Overigens kan het nog geruime tijd duren voordat deze regelgeving klaar is. Eerst volgt een serie stemmingen om deze regelgeving goed te keuren, waarna men aan de invulling kan beginnen.

Deze indicatoren zijn belangrijk voor crypto investeerders in Shiba Inu (SHIB)

Een van de crypto die vandaag een fiks verlies lijdt is Shiba Inu (SHIB). De live Shiba Inu (SHIB) koers bedraagt momenteel $ 0,00001007. Dit is 2,52% lager dan gisteren. Daarmee staat de munt op het punt van een uitbraak.

De twee indicatoren die bepalen of die uitbraak bearish of bullish is zijn het voortschrijdend gemiddelde over het 21-daags en 8-daags voortschrijdend gemiddelde. Dit zie je in onderstaande video analyse.

Als de koers onder deze voortschrijdende gemiddeldes schiet zijn de kansen legio op een scherpe sell-off die de koers tientallen procenten kan drukken.

Als de koers echter boven $ 0,00001223 sluit is het bearish patroon gebroken en kan de koers in het gunstigste geval stijgen tot $ 0.000017 waarmee een koersstijging van zo’n 60% te noteren valt.

Polygon (MATIC) prijs onder druk, beren op de loer

De trend voor Polygon (MATIC) was de afgelopen maanden bearish. De bullish uitbraak die 10 dagen geleden begon bleek niet sterk genoeg om de bear trend op lange termijn te doorbreken. Dit kwam onder meer door een gebrek aan kopers en de correlatie met de Bitcoin die, zoals we zagen, ook weer bullish beweegt.

De live Polygon (MATIC) prijs bedraagt $ 0,4597 komt daarmee terug in het bearish patroon. Op basis van technische analyses is daarmee een koersval naar $ 0,3194 te verwachten. Van een bullish trendbreuk is pas spraken als de MATIC prijs structureel boven $ 0,45 kan blijven. Overigens is de potentiële koersstijging dan in eerste instantie beperkt tot het psychologische punt van $ 0,50. Daarna wachten weerstanden op $ 0,58 en $ 0,63.

Ook voor deze crypto is het dus bepalend wat er in de Japanse markt gebeurd om de ontwikkelingen voor komend weekend in te schatten.

Overigens zien we dat het voortschrijdend gemiddelde voor veel crypto een belangrijke indicator voor de komende prijsbewegingen is. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen je graag uit wat je moet weten over voortschrijdende gemiddeldes.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen