Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto vlak: Shopify, bull en weekverwachting

Het is lunchtijd, dus wij bekijken weer de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna delen we het nieuws waarin BTC meer massa-adoptie kan verwachten, analyseren we bull signalen en maken we de Bitcoin prijs verwachting voor komende week.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak maar positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.454,31 ($ 43.590,36). Dit is 0,55% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn over het algemeen vlak, al zijn er zowel bullish als bearish uitschieters. De cryptomunt uit de top 25 met het meeste verlies is Terra (LUNA) dat 3,08% verliest. De meeste winst van de dag tot nu toe is voor Near Protocol (NEAR), dat +24,05% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Nieuws: betalen met Bitcoin op Shopify en in Honduras

Hoe meer mensen Bitcoin gebruiken, hoe groter de vraag. Daarom is massa-adoptie belangrijk en op dat gebied is er nieuws.

Zo kun je binnenkort met Bitcoin betalen in Shopify shops. Dit komt doordat betaalprovider Stripe betalen met BTC integreert. Shopify is een oplossing voor webwinkeliers en daar maken grote bedrijven, waaronder McDonald’s, Walmart, Home Depot en Best Buy, maar ook vele kleine webwinkels gebruik van.

Daarnaast heeft de Próspera ZEDE economische zone in Honduras de BTC als wettig betaalmiddel erkend. Dit betekent dat bedrijven in dit gebied hun belasting met BTC kunnen betalen en ook Bitcoin opties uit kunnen geven. Hiermee volgt het land de sporen van El Salvador.

Naast deze bullish berichten zijn er ook technische bull-factoren voor de Bitcoin.

BTC blijft bullish volgens deze technische indicatoren

Als we de technische analyses bekijken zien we dat het aantal unieke BTC bewegingen op de Blockchain inmiddels weer in het bullish gebied terecht komt. Dat wordt duidelijk in onderstaande Tweet.

Daarnaast zien we dat de whales (grootbezitters) hun BTC massaal van beurzen verplaatsen naar private wallets. In de afgelopen 24 uur alleen verdween er al 1.000 BTC van de beurzen. Ook dit is een sterke bullish factor.

De vraag is natuurlijk wat dit betekent voor de Bitcoin prijs in de komende week.

Bitcoin prijs verwachting voor de komende week

We zien op dit moment dat de Bitcoin prijs consolideert. Om de bull-rally in in de prijs tot uiting te laten komen moet de koers boven de $ 45.500,- komen en blijven. Als de koers onder dit niveau blijft lijkt er een verdere correctie naar $ 43.000,- in verschiet te liggen.

Om verder bullish te blijven moet de Bitcoin prijs vervolgens de $ 46,198,- passeren om daarna het 200-daags SMA niveau op $ 48.249,- te doorbreken en zo op te gaan naar de psychologische grens van $ 50.000,- en het koersdoel van $ 52.000,- te bereiken. Op basis van de technische bull-indicatoren lijkt dit scenario zeker waarschijnlijk. In onderstaande video-analyse zie je waarom.

Zoals BTC investeerders inmiddels weten is het nooit verkeerd om het bearish scenario ook te volgen. We zagen al dat als de BTC prijs niet boven de $ 45.500,- komt een bearish correctie naar $ 43.000,- kan verwachten.

Als de markt daar slecht op reageert kan de Bitcoin prijs verder dalen. Een sluiting van de dagelijkse candle stick onder $ 40.490,- is een voorbode van een bearish reversal. In dat geval dreigt er een koersval naar de volgende steunniveaus die we pas vinden op $ 34.752,- en $ 30.000,-, maar gezien alle bull-signalen lijkt dit niet waarschijnlijk.

We weten nu in ieder geval wel welke koersen het komend weekend belangrijk zijn voor investeerders.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!