WANT Crypto lunch: prijs volatiel, bizarre voorspelling BTC & ETH [video]

Tech Robert Kroes 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus leggen wij de actuele prijs van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten weer vast. Daarnaast bekijken we een bizarre voorspelling voor de Bitcoin die geen goed nieuws belooft en een positief bizarre voorspelling voor Ethereum (ETH).

Uiteraard beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 46.861,37 ($ 56.444,38) en dat is 3,44% lager dan tijdens de lunch van gisteren.

Hiermee blijft de grootste cryptomunt achter bij de prijzen van de meeste andere cryptomunten in de top 25. We zien namelijk een over het algemeen positieve markt, waarin Dogecoin (DOGE) met een stijging van 24,91% in de afgelopen 24 uur de grootste winst genereert. Er zijn ook rode cijfers, waarbij Ripple (XRP) met 6,35% het meest verloor in een dag. Op de site van Tradenicrypto.com kan je uiteraard de live cryptoprijzen volgen.

Bizarre voorspelling Bitcoin duidt op slecht nieuws

In een uitgebreide analyse laten de mensen achter Exchange Rates UK TV zien dat de Bitcoin een cruciale fase tegemoet gaat. De koers lijkt namelijk te stagneren en daarmee onder de weerstand van ± $ 58.800,- te blijven. Wanneer de munt daar niet snel overheen gaat wacht er volgens deze analisten een correctie. Deze zou wel eens zo’n 30% kunnen bedragen. Daarmee komt de koers rond $ 37.000,- te liggen. Hoe dit uitloopt en welke steunniveaus daartussen liggen zie je in deze video-analyse.

Het is dus aan te bevelen om voorzorgen te nemen voor het moment dat de munt in onzekere omstandigheden terecht komt. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gaven daar eerder al tips over.

Daarmee lijkt er ook een minder grote correlatie tussen Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) te ontstaan. Voor Ethereum (ETH) is er namelijk juist een goede bizarre voorspelling.

Gaat Ethereum (ETH) voor het eerst deze mijlpaal breken?

Waar Bitcoin dus pas op de plaats lijkt te moeten maken wordt Ethereum (ETH) wellicht het alternatief voor investeerders op zoek naar rendement. Nigel Green, de oprichter van de deVere Group ziet namelijk alle aanleiding om rekening te houden met de kans dat Ethereum (ETH) binnen week voor het eerst door de $ 5.000,- zal schieten.

Hij wijst daarvoor op het historische rendement van Ethereum en de aankomende verbeteringen in schaalbaarheid. Als derde reden ziet hij dat grote banken steeds vaker aan Ethereum denken als het gaan om lancering van nieuwe producten of het vormen van nieuwe startups. Kortom, spanning alom!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen