Bitcoin break: Bitcoin stijgt boven $ 41.000,- door… Peter Brandt gaat los!

Tech Robert Kroes 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De eerste werkweek van het nieuwe jaar zit er voor de Europese financiële markten weer op. Een bizarre Bitcoin week sloot in stijl. De cryptomarkt deelt (nog) niet mee in het enthousiasme. Ook kijken we naar de opvallende oorzaak van de aanhoudende groei van Bitcoin, die zelfs ervaren trader Peter Brandt tot een opvallende uitspraak verleidt.

Uiteraard beginnen we met actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten

Bitcoin boven $ 41.000,-, crypttomarkt in mineur

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 33.421,50 ($ 41.019,30) en dat is een koersstijging van 5,17% ten opzichte van gisteravond. De rest van de cryptomarkt sluit de week in mineur. Ripple (XRP) verliest met 10,85% het meest, maar ook bij de andere cryptomunten zijn rode cijfers te noteren. Uiteraard kan je op de website van Tradeincrypto.com de live cryptokoersen het hele weekend volgen.

Dit is een opvallende oorzaak van de koersstijging van Bitcoin

Uiteraard zijn adoptie en schaarste belangrijke oorzaken voor de koersstijging, maar CNBC-host Jim Cramer ziet een andere belangrijke oorzaak. Het valt hem namelijk op dat de goudmarkt niet steeg naar aanleiding van de bestorming van het Capitool eerder deze week en vandaag zelfs verloor. Hij stelt daarmee óf dat er sprake is van politieke stabiliteit óf dat men steeds vaker voor digitaal goud dan echt goud kiest. Het verschil loopt hard op. Waar je vorige week nog 15 Troy Ounce (zo’n 466,54 gram) goud kon neerleggen voor 1 Bitcoin is de koers nu gestegen tot 20 Troy Ounce ( 622,06 gram) voor 1 BTC. Dergelijke koersstijgingen zorgen voor opvallende gedachten bij Crypto-influencers.

Peter Brandt wekt verbazing met voorspelling BTC-koers

In een aantal grafische analyses laat hij zien dat de Bitcoin kan stijgen tot een koers van $ 180.000,- voordat er grote correcties gaan volgen. Dit gaat volgens hem gebeuren in een parabolisch koerspatroon. Hiermee wil hij aangeven dat er onderweg weldegelijk kleinere correcties zullen volgen.

Dit komt met name omdat de Bitcoin volgens hem steeds sneller en dieper in ‘overbought’ zones terecht komt. Hij raadt dan ook aan zeer voorzichtig te zijn met handelen en onderweg winsten te nemen. Hiermee zitten wij op één lijn met deze crypto-investeerder. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is om eigen onderzoek te doen en alleen op basis van rationele overwegingen te besluiten of je wel of niet wilt beleggen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen