WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt verder, influencers verdwenen

Tech Robert Kroes 10 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Europese handelsdag weer bijna ten einde. Een mooi moment om de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten vast te leggen. Daarnaast kijken we naar Bitcoin influencers die letterlijk en figuurlijk verdwijnen.

We bekijken natuurlijk als eerste de live prijs van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt in rustige cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 47.193,10 ($ 56.215,30) en dat is 3,31% hoger dan gisterenmiddag. Hiermee heeft de Bitcoin een mooi rendement in een rustige, maar verdeelde cryptomarkt. We zien dat er positieve uitschieters zijn, zoals Theta Network (THETA) en Avalanche (AAVE), die met 12,66% en 11,63% hun winst in dubbele cijfers schrijven. Ook aan de negatieve kant zijn er uitschieters, zo verliest NEM (XEM) 14,26%, maar over het algemeen is de cryptomarkt rustig. De meeste prijzen variëren tussen + en – 3 %, zoals we zien in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com.

Waar zijn de Bitcoin influencers figuurlijk?

Als we kijken naar de markt kijken we uiteraard eerst naar de grote bezitters, de zogenaamde whales, die de markt kunnen beïnvloeden. Uit data van Glassnode blijkt dat het aantal wallets waarin meer dan 10.000 BTC is opgeslagen sinds begin dit jaar verder gedaald is naar een laagste punt (van 115 naar iets meer dan 90). Ook blijkt dat het aantal cryptomunten dat naar de beurs getransfereerd wordt (een indicatie voor verkopen) ook gedaald is van 3.6 miljoen in midden januari naar 2.7 miljoen. Dit geldt ook voor het aantal transacties op de Bitcoin blockchain. Dit daalde van 15.000 in begin dit jaar naar 12.300. Alle cijfers en grafieken kun je hier bekijken.

Overigens vat de markt dit op als een positief signaal. Minder BTC op de beurs en minder transacties betekent dat meer BTC-bezitters de munten vasthouden en klaarblijkelijk wachten op hogere prijzen. Dat het aantal grootbezitters daalt zorgt ervoor dat de munt decentraler wordt. Dit betekent dat de markt minder gevoelig wordt voor manipulaties omdat er minder grote influencers zijn.

Deze BTC influencers waren letterlijk verdwenen

Als het gaat om analyses zie je de namen van analisten zoals PlanB, Willy Woo en ‘the Crypto Dog’ vaak voorbij komen. De schrik was dan ook groot toen deze bekende namen en veel kleinere influencers vanmorgen onvindbaar bleken op Twitter. Wie hun accounts opzocht kreeg alleen de melding te zien dat het account ‘suspended’ was. Uiteraard ontstond er flinke commotie. Gelukkig bleek een en ander een storm in een glas water, want inmiddels zijn de accounts weer actief. PlanB postte een Tweet met verklaring.

Zoals je leest doet PlanB een oproep voor een ‘blauw vinkje’ zodat het account geverificeerd kan worden. Helaas is Twitter daar ‘tijdelijk’ mee gestopt. Toch is het wellicht geen gek idee om dat besluit te heroverwegen. Zeker nu Twitter’s CEO Jack Dorsey zelf steeds meer belang en invloed in de wereld van Bitcoin krijgt is het goed om dit soort fouten te voorkomen. Immers, het is niet de eerste systeemfout van Twitter.

Overigens hoef je geen gebruik te maken van analisten. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gaven een aantal handige tips hoe je zelf cryptomunten met een rendementspotentieel van 100x return on investment kunt vinden. Hoe? Dat lees je hier. Wij blijven de markt natuurlijk gewoon volgen en analyseren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen