WANT Bitcoin update: prijs Bitcoin & crypto, minen in de toekomst [video]

Tech Robert Kroes 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels zijn ook de Amerikaanse financiële markten weer gesloten en bekijken we de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we een aantal bijzondere alternatieven voor mining van Bitcoin en andere cryptomunten. Wordt minen toch milieuvriendelijk(er)?

Uiteraard beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en de prijs van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten stijgen door

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 30.071,14 ($ 36,623,35) en dat is 9,23% hoger dan gisteravond na het sluiten van de Amerikaanse beurzen.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten herstellen verder. We zien alleen positieve cijfers, waarbij na de Bitcoin en Wrapped Bitcoin (WBTC) Ethereum Classic (ETC) het snelste stijgt met 7,26%. Uiteraard kan je alle crypto prijzen 24/7 live bekijken op de site van Tradeincrypto.com

Gaat El Salvador Bitcoin country worden met milieuvriendelijk minen?

Nadat El Salvador vandaag al voor een koersstijging zorgde dankzij de primeur van erkenning van Bitcoin (BTC) als officiële munteenheid van het land haalt men nu weer de wereldpers. Opnieuw heeft men bijzondere plannen. Men wil namelijk ook milieuvriendelijk Bitcoin gaan minen. Hiervoor wil men milieuvriendelijke energie gaan winnen uit de vulkanen. President Nayib Bukele legt een en ander uit in twee Tweets (inclusief filmpje).

Gaan we minen op de maan?

Sinds Elon Musk de discussie op gang bracht over de milieuschade aan het minen van Bitcoin is de industrie druk bezig met plannen voor milieuvriendelijk minen. Zoals je zag heeft El Salvador al een bijzonder idee. Een ander opmerkelijk initiatief is het idee om Bitcoin te gaan minen op de maan. Elon Musk heeft inmiddels al aangekondigd Bitcoin en Dogecoin (DOGE) letterlijk naar de maan te willen brengen. Bittmex heeft eenzelfde plan. Hiervoor gaat men speciale fysieke Bitcoins minten.

Ook onderzoekt men de mogelijkheid om Bitcoin op de maan te minen. De techniek is er en de milieuvoordelen zijn mede door de lagere temperaturen evident. Het is dus wachten tot de crypto letterlijk ‘to the moon’ gaat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen