Crypto update: prijs Bitcoin en crypto up na primeur, Coinbase probleem

Tech Robert Kroes 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Aan het eind van de Europese handelsdag bekijken wij weer de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Door een wereldprimeur ontstaat sterk herstel. Ook zien we problemen bij Coinbase. Wat zijn de consequenties?

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en live prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt sterk, net als prijzen van top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 29.828,51 ($ 36.377,07) en dat is liefst 15,29% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens de correctie die we tijdens de lunch van gisteren zagen.

We zien het herstel van de cryptoprijzen over de hele linie. Alleen de stable coins laten licht rode cijfers zien, maar dat is logisch. Grootste stijger is Solana (SOL) dat in 24 uur een winst van 16,39% noteert. Een blik op de site van Tradeincrypto.com leert echter dat haast alle live cryptoprijzen stijgen met dubbele cijfers.

Wereldprimeur Bitcoin zet cryptomarkt weer in positief daglicht

Dat de markt stijgt schrijven analisten vooral toe aan een wereldprimeur voor de Bitcoin. El Salvador heeft de cryptomunt namelijk als eerste land ter wereld officieel erkend als munteenheid. De Zuid-Amerikaanse staat, die als een van de weinige landen geen eigen munt heeft, nam een wet aan die naast de Amerikaanse Dollar ook de Bitcoin als wettig betaalmiddel erkent. Men verwacht dat er nog 5 tot 6 landen zijn die dit voorbeeld nog dit jaar zullen volgen.

Dit schept natuurlijk kansen voor massa-adoptie in het land en is een sterk tegenwicht tegen sceptici. Zo verwachten analisten dat het gevoel dat de munt als virtuele munt geen intrinsieke waarde zou hebben verdwijnt door deze actie.

Coinbase ging down, wat zijn de gevolgen?

In de Amerikaanse ochtend voor beurs ging cryptobeurs Coinbase korte tijd down. Sinds de cryptobeurs beursgenoteerd is geeft dit een andere dimensie aan dergelijke meldingen. Ook kunnen de gevolgen anders zijn.

Zo zien we de storing direct terug in de grafiek van de koers van het aandeel. Ook zijn er wellicht gevolgen op lange termijn. Zo heeft Coinbase in aanloop naar de beursgang veel negatieve publiciteit gekregen over slechte klantenservice. Hierover blijken diverse rechtszaken te lopen. Hoewel er in de voorwaarden van Coinbase maatregelen zijn opgenomen die moeten voorkomen dat er kostbare massa-processen door ontevreden gebruikers. Toch weerhoudt dat hen er niet van om die processen te starten. Als beursgenoteerd bedrijf krijgen deze processen meer aandacht. Dit kan zowel de koers als reputatie van het platform schaden. Overigens lijkt de storing bij Coinbase inmiddels verholpen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen