WANT Bitcoin lunch: Bitcoin en crypto crashen door Amerikaans nieuws…

Tech Robert Kroes 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De cryptolunch is vandaag wat later en dat is maar goed ook, want als we de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vastleggen zal menig belegger de eetlust vergaan. De oorzaken lijken vooral in Amerika te liggen. Wat is er gaande en wat kunnen we verwachten? WANT.nl functioneert gewoon, dus wij praten je bij!

Uiteraard beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin crasht en sleurt prijzen top 25 cryptomunten mee

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.092,57 ($ 33.006,78) en dat is liefst 9,,21% lager dan 24 uur geleden en ook fors lager dan tijdens onze koersverwachting van gisteren (deze verscheen iets meer dan 24 uur geleden).

Hiermee houdt de Bitcoin veel cryptomunten achter zich. De live cryptoprijzen laten een fors bloedbad zien. De sterkste daler is InternetComputer (ICP), dat 15,89% verliest, maar een blik op de website van Tradeincrypto.com laat zien dat de meeste live prijzen van cryptomunten met dubbele cijfers dalen.

Prijsdaling duidelijk door fundamentele factoren, want Bitcoin overal onder vuur

Om misverstanden te voorkomen, er is ook genoeg positief nieuws over de Bitcoin, maar dat sneeuwt onder in de maalstroom aan slecht nieuws die de Bitcoin momenteel treft. Het spervuur van jobstijdingen begon toen Donald Trump gisteren in een interview in felle bewoordingen afstand nam van de Bitcoin. Hij noemde het ‘it just seems like a scam’, oftewel hij vindt het oplichting. Daarnaast pleit hij voor strenge regelgeving om de dollar te beschermen. Direct na zijn interview begon de Bitcoin-koers te dalen.

Toen kwam het nieuws dat de FED een deel van de de buit van de zogenaamde Colonial Pipeline-hack had geconfisqueerd. Aangezien het hier ook buit in Bitcoin betrof rees de vraag hoe de FED beslag kon leggen zonder over een private key te beschikken. Zou het Bitcoin-netwerk gehackt zijn? De koers daalde snel verder na dit nieuws en verloor 8%. Hoewel er ook legitieme verklaringen zijn voor de wijze waarop de overheid beslag legde is de markt geschrokken, zeker omdat de overheid geheimzinnig blijft en over ‘geheime tactiek’ spreekt.

Ook verscheen er nieuws dat er strenge cryptoregelgeving aankomt in Engeland en dat China inmiddels ook Bitcoin-gerelateerde accounts van social media netwerk WEIBO weert. Kortom, genoeg om de beleggers nerveus te maken en hen tot verkopen aan te zetten.

Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn?

Op korte termijn heeft de huidige crash vooral invloed op de voortschrijdende gemiddeldes. Analisten verwachten dan ook dat de correctie aan zal houden en de Bitcoin-koers wellicht onder $ 30.000,- zal brengen.

Op lange termijn lijken de vooruitzichten ook iets minder gunstig te worden. Waar men, mede door institutionele beleggers, tot voor kort dacht dat de grens van $ 100.000,- dit jaar gepasseerd zou worden blijkt uit onderzoek van de website financial news dat de gemiddelde prijsverwachting voor het eind van het jaar (die overigens 4 maanden geleden bij het vorige onderzoek nog op $ 60.000,- stond) bij grote fondsbeheerders is gedaald naar $ 47.000,-.

Hier staat tegenover dat de koers momenteel wel erg snel daalt. Zo’n overreactie leidt meestal tot compensatie en er zijn genoeg goede berichten die zo’n compensatie rechtvaardigen. Daarnaast blijkt op grond van historische analyses dat de grootste koerssprongen altijd in de tweede helft van het jaar na de halving (dus na de zomer) plaatsvinden. Naar onze persoonlijke smaak is deze lagere waardering dus wat voortvarend. Des te meer redenen om zelf onderzoek te doen en de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen