WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 23: onze analyses

Tech Robert Kroes 7 jun 2021
Leestijd: 7 minuten

Zoals elke week beginnen we de week met een vooruitblik naar de te verwachten prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten voor de komende week.

Dit doen we eerst voor de Bitcoin aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen en de actuele situatie. Daarna bekijken we de crypto koersverwachting van de top 25 cryptomunten voor de komende week.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We voorzagen voor de afgelopen week een negatieve tot neutrale week. Uiteindelijk bleek het resultaat voor de Bitcoin + 0,88%. Dit is zeker in de volatiele cryptomarkt neutraal te noemen. Terugkijkend zagen we dat de week positief begon, maar dat de signalen voor de koersontwikkeling tegenstrijdig waren. Ook zagen we dat de grootste cryptomunt de weerstand op $ 40.000,- niet kon breken en bovendien eind vorige week weer last kreeg van de Twitter-duim van Elon Musk.

De actuele prijs van de Bitcoin

Vrijdagavond zagen we dat het effect van de Tweets nog niet weggeëbd was. Dit gebeurde wel in het begin van het weekend toen de koers $ 39.151,32 aantikte. Daarna daalde de koers weer. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 29.694,47 $ 36.132,25 en dat is 0,02%% hoger dan de prijs die gisteren rond deze tijd op het bord stond. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com de koersverwachting op korte termijn en de Bitcoin prijs 24 uur per dag live volgen. Met deze informatie hebben we een basis om de crypto koersverwachting voor de Bitcoin in de komende week te maken.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 23

Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de fundamentele factoren, waarna we de Bitcoin koersverwachting compleet maken met onze technische analyses.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 23

Als we de algemene economische kalender bekijken zien we dat er voor volgend weekend (vanaf 11 juni) een volgende G7-top gepland staat. Hier zijn zowel Amerika als grote Europese landen bij elkaar om de economische situatie te bespreken. Nieuws van deze top kan invloed hebben op de koersen van allerlei beleggingen, waaronder de Bitcoin en andere cryptomunten.

Daarnaast zien we dat er in Europa voor a.s. donderdag een rentebesluit van de ECB op de agenda staat. Hoewel de invloed kleiner is dan die van Amerikaanse rentebesluiten geeft het rentebesluit een indicatie over inflatie en als die groter wordt dan gedacht kan dit de interesse voor Bitcoin doen toenemen.

Op de crypto-agenda zien we geen specifieke agenda-items voor de Bitcoin. Wel zien we een aantal algemene evenementen, maar deze gaan vooral over Altcoins en zijn naar verwachting minder bepalend voor de koers van de Bitcoin.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 23

Als we naar de technische analyses kijken zien we op basis van de trendanalyses een sterk verkoopsignaal. De oscillatoren geven een koopsignaal. Daarbij zien we dat de Fear and Greed analyse erg laag is. Ook de RSI neemt af en dat zijn in principe beide indicatoren voor kopers.

Aan de andere kant zien we dat de Bitcoin nog steeds tussen $ 36.000,- en $ 40.000,- beweegt. Hierdoor worden de bandbreedtes voor de koersen steeds smaller. Dit zien we ook in de steunkoersen en weerstandskoersen. Deze liggen allemaal tussen $ 34.700 (het derde steunniveau) en $ 37.227.155 (het derde weerstandsniveau). De kans op een uitbraak uit deze bandbreedtes wordt dus nog groter. Nu er een ‘cross of death’ ontstaat, waarbij het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn hoger ligt dan dat op korte termijn lijkt het erop dat die uitbraak bearish zal zijn. Als dit gebeurt kunnen we een negatieve week verwachten met forse correcties. Mocht men de smalle bandbreedte handhaven dan voorzien we een neutrale week.

Alleen onvoorziene fundamentele factoren lijken de koers door de $ 40.000,- te kunnen duwen en een sterk positieve week te kunnen veroorzaken.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 23

Op basis van bovenstaande analyse verwachten we dus een redelijk neutrale week zolang de koers binnen de bandbreedtes blijft. Als de koers gaandeweg de week onder $ 36.000,- zakt is de verwachting negatief met correcties die onder $ 30.000,- uit kunnen komen, zoals we al eerder zagen.

Met deze informatie in het achterhoofd bekijken we uiteraard ook crypto koersverwachting voor de andere cryptomunten uit de top 25.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook hier blikken we eerst terug aan de hand van onze verwachtingen van vorige week en de actuele situatie.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Voor de andere cryptomunten voorzagen we een negatieve week met eventuele individuele uitzonderingen. Terugkijkend zien we inderdaad een wisselend weekresultaat, waarbij groene en rode weekkoersen elkaar afwisselen. We benoemden als positieve uitzonderingen de Filecoin (FILE), Cardano (ADA), InternetComputer (ICP) en Polygon (MATIC). Deze signalen bleken correct voor Filecoin en Cardano, die inderdaad forse winsten lieten zien. InternetComputer piekte wel op vrijdag, maar moest in het weekend een fikse correctie ondergaan, waardoor het weekresultaat negatief was. Polygon (MATIC) was de enige cryptomunt die de hele week dalende koersen liet zien.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Momenteel zien we een overwegend positieve beurs die bescheiden winsten laat zien. Grootste stijger is Solana (SOL), dat 8,15% winst in 24 uur noteert. Grootste daler is VeChain (VET), maar met een daling van 1,80% lijkt dit mee te vallen. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live prijzen van cryptomunten 24 uur per dag en 7 dagen per week volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten bekijken we de fundamentele en technische factoren die komende week van invloed kunnen zijn op de prijzen van top 25 cryptomunten.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 23

Naast de G7-top en het Europese rentebesluit van a.s. donderdag zien we geen marktbrede economische factoren.

Op de cryptokalender zien we twee grote evenementen, waarvan het nieuws invloed kan hebben op de koersen. Zo vindt op 8 tot en met 10 juni het Blockchain for Europe Summit digitaal plaats. Hier zijn vertegenwoordigers van veel cryptomunten aanwezig om de blockchain-ontwikkelingen te bespreken en te presenteren. Ook vindt op 10 en 11 juli het digitale evenement Non Fungible Tokyo plaats. Tot slot zien we een derde groot evenement gepland, het DeFi Summit. Dit evenement vindt, ook online, plaats van 14 tot en met 18 juni. Aangezien deze ontwikkelingen ‘hot topics’ zijn kan nieuws van deze beurzen zeker de koers van betrokken munten beïnvloeden.

Voor individuele munten letten we ook deze week weer op de Ripple (XRP) en eventuele ontwikkelingen rond de rechtszaak met de SEC. Daarnaast blijft Dogecoin (DOGE) natuurlijk een munt waar Elon Musk koersinvloed op kan uitoefenen.

Naast deze fundamentele factoren zijn er ook technische factoren.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 23

Uiteraard bekijken we ook de technische analyses. Het valt daarmee op dat de resultaten van de andere cryptomunten minder correlatie vertonen met de resultaten van de Bitcoin.

Op basis van de trendanalyses zien we een wisselend beeld. De oscillatoren zijn daarentegen allemaal positief met uitzondering van de stable coins.

Nu de markt minder correlatie met de Bitcoin laat zien neigen we eerder richting de signalen van de oscillatoren.

Onze koersverwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten in week 23

We verwachten voor de top 25 cryptomunten dan ook een voorzichtig positieve week zolang de Bitcoin tussen de bandbreedtes blijft. Of de correlatie zo sterk verbroken is dat de Altcoins in geval van een bearish break voor de Bitcoin overeind blijven is bij gebrek aan historische data niet in te schatten, maar een reden om extra alert te zijn.

Verhuizing

Vanaf vandaag zijn zowel de crypto koersverwachting als de wekelijkse koersverwachting voor andere beleggingen op onze zustersite MANNERS verhuisd naar de maandag. Op zaterdag vind je vanaf nu op MANNERS onze bijdrage ‘achter de koersverwachting’.  Op deze site starten we een nieuwe zaterdagrubriek: “de cryptomunt van de week”,  waarin we dieper in gaan op een cryptomunt die de voorgaande week in het nieuws was. Het belooft dus een mooie cryptozomer te worden, waarbij de koersen hopelijk voor extra zonneschijn zorgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen