Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 jun 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto daalt. Elon Musk en Sun in de slag

Terwijl het lunchtijd is op de Europese financiële markten zetten wij de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten op een rij. We zien een stevige correctie door Elon Musk. Geeft Justin Sun genoeg tegengas?

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, correctie prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 30.282,77 ($ 36.961,66). Dit is 6,07% lager dan tijdens de lunch van gisteren.

Ook de andere prijzen van de top 25 cryptomunten kleuren rood. Uitzonderingen zijn de Filecoin (FILE), die 21,14% stijging noteert en Internet Computer met een plus van 2,05%. Grootste verliezer is Dogecoin (DOGE), dat 12,64% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat er meer cryptomunten zijn die het verlies in dubbele cijfers schrijven. Uiteraard kan je alle live cryptoprijzen daar 24 uur per dag volgen.

Daling prijs Bitcoin komt weer door Elon Musk

Het wordt eentonig, maar de daling van de prijs van de Bitcoin komt weer door Elon Musk. In twee tweets maakt hij duidelijk dat hij afstand neemt van de Bitcoin. Het tweede plaatje is nog duidelijker, daarmee anticipeert hij er al op dat de koersen gaan dalen. De tweets zie je hieronder, het tweede plaatje wordt duidelijk als je erop klikt.

Direct na zijn Tweets begon de koers van de Bitcoin aan een correctie. Dit leidde direct tot een terugslag voor de andere cryptomunten. Uiteraard breekt de speculatie weer los over de bedoeling van Elon Musk en klaagt men uiteraard over zijn invloed op de prijzen. Vraag is natuurlijk of deze strategie te linken is aan het masterplan dat Elon Musk volgens analytici heeft. Er komt deze keer echter ook tegengas op een andere manier.

Justin Sun reageert met tegengas op actie Elon Musk

Kort na de tweets van Elon Musk meldde Justin Sun, oprichter van Tron (TRX), zich met een reactie. Hij verklaart alle Bitcoin op te kopen die Elon Musk verkoopt.

De aankondiging wordt echter met scepsis ontvangen. Enerzijds is men kritisch omdat Elon Musk en Tesla voor zover bekend geen nieuwe verkopen hebben gedaan. De huidige correctie komt dan ook vooral omdat andere beleggers angstig worden en hun winst incasseren of hun portefeuille geliquideerd zien worden door gebrek aan dekking voor de leverage in optie/futures handel.

Daarnaast heeft Justin Sun de laatste tijd de reputatie dat hij veel voor de pr doet, maar niet thuis geeft als het op actie aankomt. Hij krijgt dan ook stevige kritiek. Daarnaast valt op dat veel Tweeps reageren met voorstellen voor andere actie tegen Elon Musk.

 Wat verwachten we van de Bitcoin koers?

Zoals we gisteren al zagen verkeert de Bitcoin met een koers tussen $ 36.000,- en $ 40.000,- in een horizontale prijsbeweging. Hoe sterker de verkoopgolf wordt, hoe groter de kans dat er een negatieve break-out volgt, waardoor forse correcties mogelijk zijn.

Vraag is of de koers nog verder daalt. De On-chain metrics laten zien dat vooral kleine beleggers die recent kochten hun winst veilig stellen. De grote investeerders kopen daarentegen juist bij. Dit leggen experts uit als het kopen van de dip (laagste prijspunt) in verwachting dat koersen snel verder stijgen. Uiteraard is het de vraag wat de Amerikaanse markt vanavond zal doen en hoe de beleggers dit weekend reageren als veel professionele beleggers weekend vieren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto daalt. Elon Musk en Sun in de slag
Sluiten