Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 jun 2021

Crypto update: Prijs Bitcoin stijgt. BTC plan Elon Musk, NL alert [video]

Inmiddels is ook de handelsdag op de Amerikaanse beurzen weer voorbij. Wij bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten bij het sluiten van de markt. Ook bekijken we het gameplan voor Bitcoin van Elon Musk en delen we hoe het Nederlandse Weirdtraders in opspraak raakt met een video.

We beginnen zoals altijd met de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een live koers van EUR 32.030,05 ($ 38.819,99). Dit is 2,77% hoger dan bij de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Ook de live prijzen van de top 25 cryptomunten blijven grotendeels positief. Enige dissonant is de Dogecoin (DOGE), die 4,90% verliest in 24 uur. Grootste stijger is op het moment Filecoin (FILE), dat 30,68% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard 24 uur per dag de live cryptoprijzen volgen.

Is dit het gameplan voor Bitcoin en Tesla van Elon Musk?

Veel mensen waren verbaasd toen Elon Musk aankondigde dat Tesla geen Bitcoin meer zou accepteren vanwege de milieu-impact. Een zeer alerte analist onder de naam ‘CroissantEth’ heeft het gedrag van Elon Musk en Tesla bestudeert en is ervan overtuigd dat er een andere ontwikkeling gaande is.

Hij bouwt zijn visie op rondom een ander project van Elon Musk, Starlink. Met dit project wil Musk wereldwijd internet verzorgen via een netwerk van 40.000 satellieten.

Zijn tweede fundament is dat Tesla energieneutraal werkt. In Amerika beloont met dit met environmental credits die men kan verkopen aan andere bedrijven. Zo bestaat liefst 7% van de omzet van Tesla uit de verkoop van deze credits (onder meer aan Chrysler). De overheid dwingt bedrijven echter om steeds milieuvriendelijker te werken. Hierdoor zal de behoefte van andere bedrijven om credits te kopen afnemen.

Een derde project van Elon Musk, Ark, doet onderzoek naar crypto mining op zonne-energie, dat natuurlijk heel milieuvriendelijk is. Vervolgens koppelt hij dit terug naar Tesla, dat bij de aankondiging van het accepteren van Bitcoin noteerde dat zij een aantal nodes heeft om te kunnen minen.

Gaat Elon Musk Bitcoin minen in de ruimte?

Als CroissantEth nu één en één (en een beetje meer) bij elkaar optelt lanceert hij de theorie dat Tesla binnenkort terug komt en klanten niet alleen wil laten betalen met Bitcoins maar ook kans wil geven Bitcoin te minen. Dit kan dan energieneutraal vanaf Tesla (waardoor de omzetderving van milieucredits opgevangen wordt), op zonne-energie (via Ark) en met een bijzonder stabiel internet (via Starlink).

De theorie van deze analist krijgt veel bijval

Het feit dat Space X op dit moment experimenteert met nodes in de ruimte en eerder vanavond een Ethereum (ETH) node naar ruimteplatform ISS bracht, maakt de theorie nog interessanter.

Als deze ontwikkeling doorgaat is dit een zeer bullish scenario voor de Bitcoin. Elon Musk heeft zich nog niet over deze theorie uitgelaten.

Uiteraard kunnen dit soort ontwikkelingen en speculaties wel op waardering rekenen. Dat ligt anders voor het Nederlandse (crypto)beleggingsinitiatief Weirdtraders.

Nederlandse Cryptobeleggers club Weirdtraders in opspraak

Weirdtraders trok voor de Coronalockdowns de steden in. Met salesteams en bekende influencers uit het ‘urban genre’ probeerde men met name jongeren aan het (crypto)beleggen te krijgen met ‘gratis geld’.

Volgens Opgelicht?! is gratis geld te mooi om waar te zijn. Zij deden onderzoek en zonden een reportage uit over hun bevindingen. Deze kun je hier bekijken.

Of Opgelicht?! of Weirdtraders gelijk heeft laten we aan jouw beoordeling. Uiteraard is het altijd wel verstandig om in dit soort gevallen nog nauwkeuriger onderzoek te doen en zo’n waarschuwing van Opgelicht?! in jouw overwegingen mee te nemen. Overigens checkten wij voor dit artikel nog even de website (waar we bewust niet naar linken). Het blijkt dat de YouTube-filmpjes verborgen zijn (op YouTube is alle content onzichtbaar, maar via de site zien we nog enkele filmpjes met de melding ‘verborgen’). Ook is van het ‘leger’ aan influencers niet veel meer te zien en functioneren diverse links niet. Wij blijven ook deze ontwikkelingen natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: Prijs Bitcoin stijgt. BTC plan Elon Musk, NL alert [video]
Sluiten