Crypto update: prijs Bitcoin + crypto groen, BTC bears, Vitalik Buterin live

Tech Robert Kroes 3 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de handel op de Amerikaanse markten weer voorbij. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en live prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarnaast bekijken we rode vlaggen voor de Bitcoin. Ook staan we stil bij een spectaculaire verkoop van Ethereum. Heeft oprichter Vitalik Buterin gecasht?

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live prijs Bitcoin stijgt, actuele prijzen top 25 cryptomunten stijgen ook

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 31.033,87 ($ 37.879,30). Dit is 4,18% hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteravond en ook hoger dan tijdens de cryptolunch van gisterenmiddag.

Daarmee loopt de Bitcoin in de pas met de ontwikkeling van de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25. Deze zijn op een enkele uitzondering na namelijk bullish. De grootste uitzondering is Internet Computer (ICP), maar met een verlies van 1,17% is er duidelijk sprake van positief sentiment. De sterkste stijger is DogeCoin (DOGE), die weer 23,88% winst mag noteren in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com zine we dat er meer live cryptoprijzen stijgen met dubbele cijfers.

Is de Bitcoin koers weer op de weg terug of gaan beren net beginnen?

Hoewel het weekresultaat voor de Bitcoin nog steeds rood is zien we dat de koers van de grootste cryptomunt wel oploopt. Volgens enthousiaste traders is de bear-correctie daarmee voorbij. Toch lijkt een analyse het tegendeel te duiden. De groei cijfers van de laatste dagen verhullen volgens deze analyse dat we aan het begin staan van een periode van bear-control oftewel dalende koersen.

Op basis van diverse analyses concludeert men dat de Bulls een jaar lang dominant geweest zijn en dat de beren nog maar kort de leiding hebben. Ook tonen zij dat een correctiefase van 3 maanden eigenlijk het gunstigste scenario is dat op basis van historische analyses verwacht mag worden. Volgens deze redenatie is de gifbeker der dalende koersen nog (lang) niet leeg.

Het positieve is ook dat het verleden laat zien dat wanneer de tijd rijp is voor de bulls om weer controle te nemen, zij de prijs tot nieuwe records opdrijven. Men verwacht dus dat het resultaat per ultimo 2021 (koersdoel $ 100,000,- of meer) bij een bull-take over zeker gehaald kan worden.

Spektakel op de Ethereum Blockchain. Heeft Vitalik Buterin verkocht?

Er zijn analisten die de bewegingen op de Blockchain volgen. Zij spotten dat de oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, een belang van 300.000 ETH (zo’n $ 800 miljoen) heeft verplaatst naar een onbekend wallet adres. Waar Buterin normaal gesproken updates geeft over de reden van verplaatsing blijft hij deze keer op dat punt stil. Dit leidt tot speculatie dat hij zijn belang zou willen verkopen. Dit lijkt echter niet aan de orde.

Een andere veel gehoorde strategie is dat hij van plan zou zijn om dit kapitaal vast te zetten voor de lancering van Ethereum 2.0.

Vitalik Buterin geeft toelichting op Ethereum 2.0

Tijdens het schrijven van deze bijdrage werd bekend dat Vitalik Buterin tijdens een presentatie Ethereum 2.0 presenteert. Deze presentatie kun je live bekijken:

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen