Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 jun 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto, Peter Brandt & TechLead bearish video

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Voor ons een mooi moment om de actuele prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast bekijken we de analyses van Peter Brandt en TechLead, die niet positief zijn over Bitcoin en Ethereum (ETH).

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen voor top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin horizontaal, prijzen top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 29.680,62 ($ 36.273,36) en dat is 0,58% lager dan gisteren rond lunchtijd, maar iets hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting.

Hiermee blijft de Bitcoin achter bij de prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien enkele verliezers, maar als we bedenken dat Stellar (XLM) met -1,29% het grootste verlies in 24 uur noteert valt dat zeker mee. Veel meer cryptomunten vertonen stijgende live prijzen. Theta Network (THETA) stijgt momenteel het snelst met een winst van 13,21% in 24 uur. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com alle cryptoprijzen live bekijken.

Gaat de prijs van de Bitcoin verder dalen? Peter Brandt is er bang voor

Na de historische koersdalingen in mei is het natuurlijk de vraag in hoeverre de recordkoers op lange termijn nog haalbaar blijft en of er nog meer prijsdalingen te verwachten zijn. De bekende crypto trader Peter Brandt is niet positief. Hij verwacht dat de Bitcoin prijs zeker nog 20% kan dalen en voorziet ook dat de recordkoers aangetast is. Dit laat hij zien aan de hand van een challenge die hij op Twitter postte.

Een andere bekende crypto-insider, Willy Woo reageerde. Hij is het niet eens met Brandt en stelt dat de fundamentals anders zijn. Onder fundamentals verstaat Woo de prijs die de Bitcoin zou moeten hebben op basis van diverse modellen. Deze ligt volgens hem tussen $ 54.400,- en $ 60.000,- en daarmee zou de Bitcoin zwaar ondergewaardeerd zijn.

Toch staat Brandt niet alleen in zijn visie. Diverse analytici zijn sceptisch door de gebeurtenissen in mei. Zoals altijd zal de markt uiteindelijk bepalen wie er gelijk krijgt.

TechLead verkoopt al zijn Ethereum (ETH)

Een andere cryptomunt die na de hoge stijgingen tot en met april in mei diepe dalen zag is Ethereum (ETH). Ook daar zijn beleggers optimistisch, maar neemt de kritiek toe. Zo is de bekende influencer TechLead duidelijk. Hij verkocht al zijn Ethereum (ETH). Nu is TechLead vooral bekend van YouTube, dus gelukkig legt hij in zijn eigen woorden zijn probleem met Ethereum (ETH) uit.

Kort gezegd komt het erop neer dat hij niet verwacht dat Ethereum 2.0 de problemen met schaalbaarheid oplost. Ook verwijt hij oprichter Vitalik Buterin te ver van zijn cryptocommunity af te staan.

Dit doet hij door een uitgebreide analyse (wellicht is roast betere term) van de bijdrage over Blockchain die Buterin recent publiceerde. Overigens zijn er meer factoren die investeerders in Ethereum moeten overwegen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gingen namelijk al eerder in op de andere kant van Ethereum.

In zijn meest recente video kondigt TechLead aan welke cryptomunt wat hem betreft de positie van Ethereum kan overnemen… Inderdaad, zoals zovelen zet hij in op Cardano (ADA). Ook dit legt hij uit.

Wij zijn uiteraard benieuwd wie er gelijk krijgt volgens de markt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin & crypto, Peter Brandt & TechLead bearish video
Sluiten