WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 22: onze analyses

Tech Robert Kroes 31 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Zoals elke week blikken we deze week met de crypto koersverwachting vooruit en bekijken de te verwachten prijsontwikkeling voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Vandaag eenmalig op maandag in plaats van op zaterdag. Dit doen we natuurlijk niet zonder kritisch te zijn. Daarom analyseren we ook onze crypto koersverwachting van vorige week en de actuele situatie.

Zoals gebruikelijk bekijken we eerst de prijsontwikkeling voor de Bitcoin. Dit doen we aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen en de actuele situatie. Daarna maken we op basis van de fundamentele analyse de Bitcoin koersverwachting voor de komende week op. Hierna doen we hetzelfde voor de top 25 cryptomunten.

De prijs van de Bitcoin in de afgelopen week

Vorige week voorzagen we in de crypto koersverwachting een negatieve week voor de prijs van de Bitcoin. Die verwachting kwam uit, want de koers daalde in één week met 3,92%.

Aan het begin van de week zagen we een sterk herstel en in het midden van de week kwam de prijs zelfs even boven $ 40.000,-. Desondanks sloot de Bitcoin prijs de week in mineur af.

Ook dit weekend volgde een fikse correctie.

De actuele prijs van de Bitcoin

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR  ($ 35.709,31) en dat is 0,14% lager dan gisterenochtend. Daarmee consolideert de prijs richting het support niveau en de lange-termijn correctie van de vierde golf in de Fibonacci-analyse.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs voor de komende week

We analyseren de te verwachten koers voor de Bitcoin in de komende week aan de hand van fundamentele en technische factoren. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten 24 uur per dag live volgen.

Fundamentele analyse prijs Bitcoin week 22

Qua fundamentele factoren zien we weinig punten op de economische agenda die een te verwachten invloed op de Bitcoin prijs hebben. Wel is vandaag (maandag 31 mei) de handel wellicht rustiger dan normaal omdat de Amerikaanse financiële markten gesloten zijn in verband met Memorial Day. Daarnaast vindt op 4 en 5 juni het event Bitcoin 2021 plaats in Miami. Deze beurs is live te bezoeken en beursnieuws kan uiteraard invloed hebben.

Aangezien we nog niet kunnen oordelen over nieuws dat we niet kennen verwachten we op basis van fundamentele factoren een neutrale koersontwikkeling.

Technische analyse prijs Bitcoin week 22

Op basis van de trendanalyses geldt voor Bitcoin in de komende week een sterk verkoopadvies. Op basis van de oscillatoren is de verwachting neutraal. Per saldo zien we voor de hele komende week een technisch verkoopadvies.

Een van de weinige positieve vooruitzichten is dat de Fear & Greed index op dit moment ‘extreme fear’ aangeeft, waarmee er dus koopdruk zou ontstaan. Daar tegenover staat dat de RSI op dit moment hoog is (met 61,47%). Ook zien we dat zowel de weerstandsniveaus ($ 38.300,-, $ 37.228,18 en 36.506,41) als de steunniveaus ($ 34.203,62, 33.413,11 en $32.278,90) op dit moment dicht bij elkaar tussen $ 30.000,- en $ 40.000,- liggen.

Daarmee verwachten wij een neutrale tot negatieve week voor de Bitcoin prijs.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Zoals we al zagen bij de Bitcoin mochten de positieve momenten, die er zeker waren, niet voorkomen dat de prijzen op de cryptomarkt een negatief resultaat boekten. Vanmorgen voor opening van de financiële markten zagen we voor alle top 25 cryptomunten negatieve weekresultaten.

Inmiddels lijkt de sfeer om te slaan.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat het sentiment op de cryptomarkt positiever wordt. Met name de Ripple (XRP) stijgt snel met een koerswinst van 12,70% in 24 uur. Dit komt omdat de SEC weer een gevoelige tik kreeg in de strijd tegen de Ripple (XRP).

Hoewel het herstel broos is lijkt deze positieve noot de rest van de markt langzaam gunstig(er) te stemmen.

De koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de verwachting van de prijsontwikkeling voor de top 25 cryptomunten in de komende week baseren we ons op fundamentele en technische analyses.

Fundamentele analyse van de top 25 cryptomunten voor de komende week

Zoals we bij de Bitcoin al vermeldden vindt er later deze week een groot evenement plaats. Daarbij kan nieuws van dat evenement natuurlijk ook betrekking hebben op andere cryptomunten uit de top 25.

Zoals we eveneens al zagen speelt voor de Ripple (XRP) als fundamentele factor de rechtszaak met de SEC. Nieuws van die rechtszaak kan de koers van de Ripple beïnvloeden.

Verder is het natuurlijk ook deze week weer een verrassing wat Elon Musk uit zijn Twitter-duim zal laten komen. Mocht dit interessant zijn dan zullen naar verwachting met name de Dogecoin (DOGE) en Bitcoin (BTC) hierop reageren.

Daarnaast zien we op de crypto-agenda voor vandaag voor OMG (OMG) de audit van de Quasar code. Morgen stemt men bij Stellar (XLM) over de komende netwerk-upgrade.

Aave (AAVE) is betrokken bij de Global DEFI Investment conferentie. Deze vindt op 2 en 3 juni plaats. Gezien de populariteit van DeFi kan nieuws van deze conferentie de prijs van Aava (AAVA) en wellicht andere DEFI coins beïnvloeden.

Technische analyses voor prijsontwikkeling top 25 cryptomunten

De correlatie met de Bitcoin zet voor de meeste cryptomunten uit de top 25 de toon. Op basis van de trend-analyses zien we dan ook vooral (sterke) verkoopsignalen, met uitzondering van Cardano (ADA), dat een koopsignaal krijgt en Polygon (MATIC), dat zelfs een sterk koopsignaal krijgt.

Op basis van de oscillatoren zijn de meeste adviezen neutraal met uitzondering van Internet Computer (ICP) en Filecoin (FILE), waarvoor koopsignalen gelden.

Onze koersverwachting voor de prijzen van Bitcoin en top 25 cryptomunten in week 22

Op basis van het bovenstaande verwachten we dan ook opnieuw een negatieve week voor de prijs van Bitcoin en de top 25 cryptomunten, maar is de kans aanwezig dat individuele cryptomunten op basis van nog niet bekende fundamentele factoren een positief resultaat boeken.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Natuurlijk zijn er naast cryptomunten tal van andere beleggingsmogelijkheden. Op onze zustersite MANNERS.nl maken we elke week de koersverwachting voor deze veel voorkomende beleggingen op. Je kunt de MANNERS koersverwachting voor de komende week hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen