WANT Crypto update: prijs Bitcoin en crypto explodeert. Crisis winnaars

Tech Robert Kroes 24 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

In Amerika kent men geen Tweede Pinksterdag, dus het was daar een reguliere werkdag op de financiële markten. Men had er zin in, want de prijs van Bitcoin en de prijzen van top 25 cryptomunten exploderen na de correcties van de afgelopen weken. Wij bekijken wat er aan de hand is en leren lessen van de recente crisis.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin explodeert, prijzen top 25 cryptomunten stijgen mee

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 32.045,06 ($ 39.131,,23) en dat is 14,,14% hoger dan gisteravond en ook fors hoger dan tijdens de koersverwachting die wij afgelopen zaterdag publiceerden.

Overigens is de Bitcoin niet de snelst stijgende cryptomunt uit de top 25. Deze eer komt toe aan Polygon (MATIC), dat een plus van 71,63% noteert. Op de pagina van Tradeincrypto.com zien we in het overzicht met live cryptoprijzen dat er een enorm herstel optreedt. Bijna alle cryptomunten noteren dubbele groeicijfers. Meerdere cryptomunten kunnen een stijging van 30% of meer in 24 uur noteren. Uiteraard kan je alle live cryptoprijzen zelf bekijken.

Prijs Bitcoin leeft op door Elon Musk en nieuws van Bitcoin miners

Nadat we vorige week zagen dat Elon Musk de Bitcoin in crisis hielp door over milieuaspecten te beginnen en de Chinezen kort daarna een ban op crypto-mining uitspraken was Leiden in last voor beleggers. Nu blijkt Musk ook oplossingen te zoeken. Een uur geleden Tweette hij namelijk dat hij in gesprek is met Bitcoin miners uit Noord-Amerika. Deze keer reageerde de markt direct.

Dat het verbod van China door miners ondanks eerdere verboden nu (weer) serieus genomen wordt toont het Chinese miningbedrijf BIT Mining. Door de onzekerheid in hun thuisland investeren zij namelijk bijna 10 miljoen dollar om in Kazachstan een Mining centrum op te zetten. Voor dit bedrag worden zij 80% eigenaar van het Kazachstan Mining Data Center.

Tijdens het schrijven van dit bericht maakte ook het Amerikaanse Marathon Digital bekend dat zij verder in Bitcoin mining gaan investeren. Dit doen zij door in Texas 73.000 miners te installeren. Deze zullen 70% energie-neutraal zijn.

Kende de cryptocrisis alleen verliezers?

Hoewel de tekenen van vanmiddag in Europa en vanavond in Amerika hoopgevend zijn is het natuurlijk nog maar de vraag of de jongste cryptocrisis bezworen is. Toch kunnen we voorzichtig de balans opmaken. Waren er tijdens de jongste crisis alleen maar verliezers? Analisten bekeken de weekresultaten van de top 100 cryptomunten (op basis van marktkapitalisatie) en vonden twee cryptomunten die als uitzondering op de regel een winst noteerden tijdens de koersdalingen.

Deze zijn de Polygon (MATIC), die in de afgelopen week 11,2% steeg en Helium (HNT), dat een weekwinst van 2,5% mocht noteren. Zoals we net al zagen blijft Polygon (MATIC) de beleggers verleiden, maar ook Helium (HNT) noteert een mooi live koersresultaat van 27,94%. Experts schrijven de afwijkende resultaten voor Polygon vooral toe aan de stabiliteit van het platform dat grote hoeveelheden transacties kan verwerken. Bij helium lijkt vooral de user case beleggers aan te spreken. We zijn benieuwd of we hier een nieuwe cryptotrend zien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen