WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 21: onze analyses

Tech Robert Kroes 22 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Zoals elke zaterdag bekijken we ook vandaag de crypto koersverwachting voor de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten voor de komende week. Dit doen we aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week, de actuele prijzen van crypto en onze analyses voor de komende week.

We analyseren eerst de ontwikkelingen van vorige week aan de hand van onze crypto koersverwachting voor de vorige week die je hier kunt lezen. Daarna bekijken we de huidige situatie. Op basis van deze gegevens maken we de analyses voor de komende week. Dit doen we eerst voor de Bitcoin prijs en daarna voor de andere cryptoprijzen van de top 25 crypomunten.

De prijs van de Bitcoin in de afgelopen week

We voorzagen vorige week dat de prijs van de Bitcoin deze week zou dalen. Daar is niets te veel mee gezegd want de prijs van de Bitcoin daalde met 20,96%. Dit was vooral te wijten fundamentele factoren, waarbij de Twitterduim van Elon Musk een grote rol speelde. Later in de week kwamen daar de nieuwe geruchten over een cryptoverbod in China overheen. Na een korte opleving op donderdag dalen de koersen sinds gisteravond weer sterk.

De actuele prijs van de Bitcoin

Op dit moment daalt de Bitcoin prijs nog steeds. Op het moment van schrijven is de Bitcoin prijs EUR 30.530,- ($ 37.209,99) en dat is 8,82% lager dan gisterenmiddag. Toch is er een beetje licht aan het eind van de correctietunnel. Sinds de koers namelijk de $ 36.000,- aantikte zien we dat investeerders weer instappen en denken daarmee de dip te kopen. Met deze informatie in het achterhoofd kijken we vooruit naar de komende week. Kunnen we herstel van de Bitcoin prijs verwachten of zet de correctie door? Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook de Bitcoin prijs real time volgen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week (week 21)

Uiteraard baseren we onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs op de technische en fundamentele analyses.

Fundamentele factoren voor de Bitcoin in week 21

Op de economische kalender staan geen macro-economische evenementen genoteerd waarvan een impact op de Bitcoin te verwachten valt. Op de cryptokalender zien we dat van 24 tot en met 27 mei de cryptobeurs Consensus gehouden wordt. Er zijn veel punten die over de toekomst van de Bitcoin gaan. Het nieuws van deze beurs kan dus zeker invloed hebben op het vertrouwen van beleggers.

Verder is het aanstaande vrijdag de laatste vrijdag van de maand. Dit betekent dat de CME-maandopties vervallen. Hoewel het vrijkomen van deze opties vaak geen directe koersimpact hebben zien analisten het zeker als een meting van het sentiment en daarmee als richting voor de Bitcoin koers in de komende maand.

Technische factoren voor de Bitcoin in week 21

De technische trendanalyses geven een sterk verkoopsignaal voor de komende week. De oscillatoren geven een neutraal signaal, maar dat lijkt niet genoeg om de trendsignalen te compenseren.

De RSI is op dit moment 51,58 en liep de afgelopen dagen op. Daarmee lijkt er sprake van een goede prijs (ongeveer exact tussen ‘overbought’ en ‘oversold’. Tot slot zien we dat de steunniveaus op dit moment veel ruimte laten. Het laagste steunniveau ligt op $ 29.407,- hetgeen aansluit bij de eerdere Fibonacci analyses.

Enige positieve punt is, naast het instappen van de investeerders die verwachten de dip te kopen, dat de Greed-and-Fear Index met 12 een forse Fear aangeeft en dat is normaal een indicatie voor interesse van kopers.

Onze koersverwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week (week 21)

Toch verwachten wij dat dit deze keer niet genoeg is. Tenzij de fundamentele factoren positieve verrassingen brengen verwachten wij dus ook de komende week een negatieve week voor de Bitcoin.

Na de Bitcoin analyseren we uiteraard ook de overige cryptomunten uit de top 25.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 19 en actuele stand van zaken

Zoals het een negatieve week voor de Bitcoin was, kleurden ook de prijzen van de top 25 cryptomunten bloedrood. Met uitzondering van de stable coins zien we dan ook alleen maar weekverliezen bij de top 25 cryptomunten.

Deze weekverliezen waren niet mals. Zo verloor Ethereum (ETH) 34,37% in de afgelopen week en schoot de Dogecoin (DOGE) 33,01% naar beneden. Het grootste verlies was echter voor Eos (EOS), dat 47,52% verloor.

Ook de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten stemmen niet vrolijk. Op dit moment verliezen alle cryptomunten (met uitzondering van de stable coins) zwaar met dubbele cijfers. Polygon (MATIC) zit momenteel in de hoek waar de meeste klappen vallen en levert liefst 24,75% in in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je ook de live prijzen van de top 25 cryptomunten 24 uur per dag volgen.

De crypto koersverwachting voor de top 25 cryptomunten in week 21

Uiteraard bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten de technische en fundamentele factoren. De technische trendanalyses voor de belangrijkste cryptomunten laten, met uitzondering van de stable coins alleen negatieve adviezen (verkoopsignalen of sterke verkoopsignalen) zien. De oscillatoren zijn met vooral verkoop- en neutrale signalen niet veel hoopgevender.

Qua fundamentele factoren kan nieuws van Consensus natuurlijk ook invloed hebben op de koersen van cryptomunten. Daarnaast zien we voor Cardano (ADA) in het komende weekend de lancering van het Alonzo testnet gepland staan.

Ook voor de top 25 cryptomunten voorzien we dus opnieuw een negatieve week als de fundamentele factoren geen positieve verrassingen brengen.

Eenmalige verhuizing crypto koersverwachting

In verband met andere verplichtingen zullen we volgende week zaterdag (29 mei 2021) geen crypto koersverwachting uitbrengen. Deze zal eenmalig verhuizen naar maandag 31 mei.

Uiteraard blijven we je in de tussentijd wel op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen