Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: Bitcoin & crypto crash. Vitalik Buterin waarschuwt

Inmiddels is de handelsweek in Amerika ook voorbij. We bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien een nieuwe crash door slecht nieuws uit China. Vitalik Buterin waarschuwt voor bubbel.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin crasht en top 25 cryptomunten crasht harder

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 29.841,02 ($ 336..180,69) en dat is 10,72 % lager dan gisterenavond.

Toch valt het resultaat van de Bitcoin relatief gezien mee. De prijzen van de top 24 cryptomunten dalen namelijk nog harder. Polkadot (DOT) verliest met 22,18% het meest. Helaas is dat een momentopname. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat fors meer live prijzen van cryptomunten meer dan 20% dalen.

Prijs Bitcoin en cryptomunten daalt door Chinese jacht op miners

Eerder deze week rapporteerden we al dat China vergaande maatregelen tegen cryptohandel overweegt. De vraag was lang onduidelijk hoe serieus deze berichten waren, maar vanavond kwam de bevestiging. Tevens maakten de bestuurders van de Chinese provincie binnen-Mongolië bekend dat men een kliklijn opent. Iedereen die vermoedt dat een ander illegale crypto-activiteiten uitvoert kan dit melden bij de bestuurders. Gezien de reputatie van straffen die de Chinese autoriteiten hebben wordt het dus zeer riskant om met cryptomunten bezig te gaan. Aangezien alleen al zo’n 50% van de mining capaciteit van Bitcoin uit China komt voorzien handelaren grote problemen.

Overigens blijft het zo dat vooral de daghandelaren schrikken. Ervaren traders weten dat men in China al jaren met verboden op crypto-activiteiten werkt. Daarom zagen we, toen de prijs van Bitcoin onder $ 36.000,- dook diverse whales actief worden en inkopen. Toch wil dit nog niet zeggen dat de bodem inzicht is. Daarom zien insiders dit ook als een teken van vertrouwen. De whales die nu inkopen gaan naar verwachting voor een langdurige hodl.

Vitalik Buterin waarschuwt voor een bubbel

Naast het nieuws van Chinese regelgeving zorgde Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin voor onrust.

Hij waarschuwde er in een interview met CNN voor dat de cryptomunten wel eens een bubbel zouden kunnen vormen die doorgeprikt moet worden. Hij verloor veel in de recente crashes maar houdt vertrouwen in crypto in het algemeen. Over de Bitcoin lijkt hij minder zeker. Deze zou volgens hem wel eens slachtoffer van de bubbel kunnen worden.

Het hele interview kun je hier nalezen. Ook kun je een deel bekijken.

Er valt dus veel te volgen. We weten dan ook nu al dat de koersverwachting voor volgende week, die we zoals elke zaterdag, morgen posten een spannende zal worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!