Crypto lunch: prijs Bitcoin en prijzen crypto in greep van Elon Musk [video]

Tech Robert Kroes 17 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Ook deze maandagmorgen begon weer met tumult voor de prijs van Bitcoin en de prijzen van top 25 cryptomunten. Wederom wijzen de vingers naar Elon Musk. De Apple Money (video) brengt hier geen verandering in.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten blijven crashen

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 37.163,44 ($ 45.103,3) en dat is 8,58% lager dan gisteren en ook, zoals voorzien, fors lager dan tijdens onze koersverwachting van afgelopen zaterdag.

Hiermee blijft de Bitcoin in lijn met de dalende trend die we op dit moment voor de prijzen van alle top 25 cryptomunten zien. Er worden, op een enkele uitzondering na, forse verliezen geleden. Deze uitzondering betreft momenteel Solana (SOL) en Shiba Inu (SHIB), die een resultaat van respectievelijk + 3,85% en +2,68% noteren. In het geval van SHIB is dit verklaarbaar doordat Vitalik Buterin na zijn eerdere donatie nu inderdaad voor miljarden aan waarde van de coin verbrandt. Het grootste verlies wordt momenteel geleden door Polkadot (DOT), dat 14,03% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com zien we echter dat deze munt lang nieet de enige is die het verlies van de live cryptoprijzen in dubbele cijfers moet schrijven.

Elon Musk houdt koers Bitcoin en prijzen cryptomunten in de greep

Inmiddels ligt Elon Musk in de cryptogemeenschap zwaar onder vuur omdat men hem ervan beschuldigt dat hij aan koersmanipulatie doet door zijn Tweets.

Vannacht retweette hij een bericht van een Tweep. Deze tweep stelde dat hij het Elon Musk niet kwalijk zou nemen als hij alle Bitcoin van Tesla zou verkopen om de zogenoemde haters een lesje te leren.

Even daarvoor had hij al fikse kritiek op de decentralisatie van Bitcoin geuit, zoals je in onderstaande Tweet kunt zien.

Veel beleggers dachten daarmee dat 1 + 1 twee zou maken en dat Musk inderdaad wel eens zijn Bitcoin zou kunnen verkopen. Hierop doken de Bitcoin en de cryptomunten in prijs.  Uiteraard waren beleggers hier niet blij mee en een Twitter-aanval op Elon Musk volgde. Dit ging zo ver dat hij zich geroepen voelde te bevestigen dat Tesla geen Bitcoin had verkocht.

Klaarblijkelijk stelt dit de markt nog niet gerust.

Stapt Apple in cryptomining?

Ondertussen gaat het gerucht dat Apple in de cryptomining-industrie stapt. Zij heeft al een bijzonder veilige wallet-app ontwikkeld en analisten berekenen dat de waarde van Apple 25% kan stijgen als zij zich in de crypto-industrie begeeft. Op basis van geruchten dat Apple wel degelijk een entree zou overwegen heeft designer Antonio De Rosa een ontwerp gemaakt voor de Apple Money. Dit zou een nieuwe cryptomunt met bijbehorende miner en wallet ontwikkeld. In onderstaand filmpje zie je hoe zoiets zou moeten werken.

Het zou mooi zijn als Apple een dergelijke stap kan gebruiken. De markt lijkt te snakken naar positief nieuws en een tegenwicht voor de positie van Elon Musk. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen